News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula, vicecoordonator în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, a fost raportorul Grupului Partidului Popular European pentru proiectul de aviz privind viitorul aeroporturilor și al serviciilor aeriene regionale în Uniunea Europeană.

„Transportul aerian prezintă o importanță considerabilă pentru dezvoltarea economică și socială, competitivitatea și bunăstarea regiunilor Europei. În acest context, sunt convins că îmbunătățirea performanțelor sistemului aerian european va furniza beneficii economice substanțiale și va spori flexibilitatea și siguranța deplasărilor”a declarat Iosif Matula in cadrul sedintei REGI.

Acesta a explicat că aeroporturile regionale reprezintă un factor important de creștere a mobilității și a conectivității interregionale și contribuie la creșterea gradului de atractivitate a regiunilor. Iosif Matula  a solicitat în cadrul raportului dezvoltarea și eficientizarea aeroporturilor regionale existente. „Atenția noastră se va concentra asupra utilizării eficiente a infrastructurii existente și atragerea autorităților regionale pentru a contribui cu proiecte concrete în vederea eficientizării aeroporturilor regionale”, a adăugat europarlamentarul.

Un amendament introdus de Iosif Matula, care s-a bucurat de sprijinul europarlamentarilor din Comisia REGI vizează importanța creșterii competitivității regiunilor ultraperiferice și intensificarea integrării lor regionale, astfel încât să se diminueze decalajele lor economice față de economie europeană.

Aeroporturile regionale și legăturile intermodale dintre acestea pot contribui la decongestionarea traficului de pasageri sprijinind astfel aeroporturile supraaglomerate diversificarea legăturilor aeriene, se precizează în proiectul de aviz votat în Parlamentul European.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *