News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Afla pe ce loc se situeaza judetul Arad in topul judetelor cu cele mai mari salarii din Romania Afla pe ce loc se situeaza judetul Arad in topul judetelor cu cele mai mari salarii din Romania
Please follow and like us:
Pin Share

Situatia locurilor de munca si a salariilor reprezinta un subiect sensibil in Romania, mai ales in ultimii ani. Care este venitul mediu in fiecare judet? Ce forta de munca exista si cati oameni sunt activi in campul muncii? Acestea sunt intrebari firesti pe care si le pune orice antreprenor indiferent de domeniul sau industria in care activeaza.

Astfel ca departamentul de analiza din cadrul ITDepot care se adreseaza mediului de afaceri prin furnizarea de echipamente hardware ca de exemplu cititor cod bare sau imprimante etichete, a efectuat o cercetare de piata cu privire la forta de munca disponibila pentru fiecare judet din Romania, scotand la iveala informatii interesante si importante pentru opinia publica.
Cu ajutorul datelor oferite de catre Institutul National de Statistica si de Google in ultimii trei ani, a fost analizat interesul aradenilor pentru ofertele de munca disponibile in judet, precum si rata somajului din aceasta zona a tarii sau numarul salariatilor cu acte in regula.

Astfel ca dintr-un total de 270,000 de persoane apte pentru munca in acest judet in anul 2014, 64,4% dintre acestea lucrau efectiv, fie ca este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul realizat cu sprijinul platformei B2B ITDepot arata ca Brasovul este situat pe a 23-a pozitie in clasamentul judetelor cu cea mai mare rata de ocupare a resurselor umane. In acest top, pe primele pozitii se afla judetele Caras-Severin, Alba, Gorj si Salaj.

In Arad, in anul 2015, salariul mediu brut a crescut regasindu-l la suma de 2093 lei fata de anul 2016 unde avem o usoara crestere procentuala de 3% respectiv 2156 lei, astfel ca acesta evolueaza de pe locul 26 (2015) catre  topul judetelor cu cele mai mari cresteri ale venitului. Semnalizand ca pe primul loc se afla Olt, iar pe ultimul este Buzau.

In ultimele 12 luni, la nivelul judetului Arad, volumul cautarilor pentru locuri de munca a scazut cu 11% fata de anul anterior. Acest lucru evidentiaza faptul ca aradenii s-au informat mai putin despre ofertele de angajare iar acest lucru reprezinta un motiv de ingrijorare din partea angajatorilor chiar si cei interesati de achizionarea solutiilor de software. “Am realizat acest studiu deoarece analizam si monitorizam fluctuatiile din campul muncii si ne dorim sa venim in intampinarea antreprenorilor cu cele mai complete si convenabile servicii adaptate oricarei activitati de logistica, distributie si retail.” a declarat Ana Maria Dragomir , Project Manager IT Depot.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *