News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula a votat  în cadrul  sesiunii plenare de la Strasbourg Rezoluția referitoare la agricultura UE și comerțul internațional, care subliniază faptul că politica comercială externă nu trebuie să pună în pericol capacitatea UE de a menţine vigoarea sectorului agricol şi de a asigura securitatea alimentară. Deputații europeni cer Comisiei să nu accepte concesii în detrimentul sectorului agricol al Uniunii Europene. „În contextul viitorului Politicii Agricole Comune a UE este necesar să avem în vedere echilibrul între producția internă și importuri. Eforturile noastre trebuie să se orienteze spre o mai bună concordanță între liberalizarea pieței și protejarea sectorului economic intern.” a afirmat Iosif Matula.

În acest context, susținerea micilor fermieri reprezintă o necesitate reală, având în vedere faptul că aceștia contribuie la securitatea alimentară în regiunile în care își desfășoară activitatea.

Europarlamentarul arădean a accentuat, de asemenea, rolul regiunilor din Uniunea Europeană  în promovarea produselor cu specific regional în plan extern și creșterea consumului acestora: „Susțin o politică agricolă cât mai orientată în vederea asigurării accesului produselor agricole ale UE pe piețele țărilor terțe. Promovarea produselor cu etichetă regională UE are rolul de a le face cunoscute în plan extern și implicit de a stimula consumul lor.”

Sectorul agricol al Uniunii Europene joacă un rol esențial în strategia UE 2020 în sensul abordării provocărilor economice, sociale şi de mediu cu care se confruntă.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *