News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ai probleme cand incerci sa adormi? Afla cele 3 trucuri pentru un somn rapid! Ai probleme cand incerci sa adormi? Afla cele 3 trucuri pentru un somn rapid!
Please follow and like us:
Pin Share

Somnul este extrem de important! Acesta te poate ajuta sa te simti mult mai bine, iar corpul si creierul sa functioneze corect. Unii oameni nu au nicio problema sa adoarma. Cu toate acestea, multi altii au dificultati severe in ceea ce priveste o odihna corecta. Somnul slab poate avea efecte negative asupra multor parti ale corpului si creierului, afectand invatarea, memoria, starea de spirit si emotiile. In cazul in care si tu te confrunti cu o astfel de problema, afla care sunt cei trei pasi care te vor ajuta sa adormi in mai putin de cinci minute!

 

Iata 3 modalitati simple de a adormi cat mai repede posibil

 

  1.       Scade temperatura corpului

Temperatura corpului se schimba pe masura ce adormi. Corpul tau se raceste cand te culci si se incalzeste in momentul in care te trezesti. Daca in camera ta este o temperatura mult prea ridicata, s-ar putea sa iti fie greu sa adormi. Setarea termostatului la o temperatura rece intre 15,6-19,4C ar putea ajuta. Preferintele individuale vor varia, deci gaseste temperatura care functioneaza cel mai bine pentru tine.

A face o baie sau un dus cald ar putea, de asemenea, ajuta la accelerarea schimbarilor de temperatura ale corpului. Pe masura ce corpul tau se raceste dupa aceea, acest lucru poate trimite un semnal creierului tau pentru a merge la culcare.

  1.       Foloseste metoda de respiratie 4-7-8

Sistemul denumit „4-7-8” de catre Dr. Andrew Weil este o metoda de respiratie pe cat de simpla simpla, pe atat de puternica, care promoveaza linistea si relaxarea. Este indicat sa incerci si tu acest proces inainte de culcare. „4-7-8” se bazeaza pe tehnici de control al respiratiei, dobandite chiar si de practicantii de yoga, si consta in respectarea unui model de respiratie care ajuta la relaxarea intregului sistem nervos.  Poate fi practicat oricand simti o stare de anxietate sau stres.

Iata pasii:

  •         Mai intai, incepe prin a-ti aseza varful limbii in spatele dintilor superiori din fata.
  •         Apoi, scoate tot aerul afara pe gura.
  •         Inchide gura si inspira puternic pe nas timp de 4 secunde.
  •         Tine-ti respiratia si numara pana la 7.
  •         Deschide gura si scoate tot aerul in timp ce numeri pana la 8.
  •         Repeta acest proces de cel putin inca trei ori.

Aceasta tehnica te poate relaxa si te poate ajuta sa adormi mult mai rapid.

  1.       Confort

Atat patul, cat si asternuturile pot avea un efect remarcabil asupra profunzimii si calitatii somnului. S-a dovedit stiintific ca acestea afecteaza pozitiv calitatea somnului si previn tulburarile de somn si disconfortul muscular. Bineinteles, patul este un element crucial. Poti alege un pat de la Modela pentru a te bucura de momente de liniste si relaxare!

Calitatea pernei tale este, de asemenea, foarte importanta! Un studiu a stabilit ca pernele ortopedice pot fi mai bune pentru un somn linistit fata de pernele cu pene sau spuma cu memorie.

In cele din urma, tesatura hainelor pe care le porti la culcare poate afecta odihna de pe parcursul unei nopti. Este important sa alegi imbracaminte confortabila si din tesatura calitativa, deoarece aceasta te va ajuta sa pastrezi o temperatura placuta pe tot parcursul noptii.

In concluzie, incearca cele trei metode prezentate anterior si te vei putea bucura de un somn linistit, dar si de energie a doua zi!

sursa foto: shutterstock.com

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *