News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ALCOOLUL TE APARA DE INFARCT ALCOOLUL TE APARA DE INFARCT
Please follow and like us:
Pin Share

E adevărat: „alcoolul este viaţă”, după cum spunea un hit românesc. Şase păhărele pe săptămână nu te fac alcoolic, ci îţi întăresc sistemul neurocerebral şi inima. Nu o spunem noi, ci cercetătorii de la Universitatea Harvard.

Şase beri pe săptămână sunt tratament, nu viciu. Cam asta vor să spună cercetătorii de la Universitatea Harvard, care au studiat impactul alcoolului asupra organismului. Astfel s-a descoperit că, după o băută serioasă, următoarele 24 de ore sunt critice, subiecţii studiaţi fiind la un pas de infarct sau atac cerebral. Însă, la trei ore după un pahar de vin sau o halbă de bere, bătăile inimii se accelerează, tensiunea arterială se îmbunătăţeşte şi scade riscul apariţiei blocajelor la nivelul arterelor.

În plus, la consumatorii moderaţi de alcool, adică bărbaţii care beau de 6 ori pe săptămână câte un pahar de vin, 100 ml de tărie sau o halbă, două pe zi de bere riscul producerii unui infarct sau a unui atac cerebral scade cu 38%. La femei sunt suficiente 3-4 pahare pe săptămână pentru a obţine acelaşi efect benefic.

La cei care beau 9 pahare pe zi riscul bolilor cardiovasculare se dublează. Alcoolismul se instituie la persoanele care ajung să bea câte 30 de pahare pe săptămână şi au tendinţa de a depăşi porţia zilnică de 6 pahare. În cazul lor, inima începe să joace feste la doar trei ore după ce a fost produs excesul. Alcoolismul produce dezechilibre în organism şi reduce nivelul colesterolului bun HDL, care ne protejează de atacuri vasculare. La cele 23 de studii realizate de Asociaţia Americană a Inimii au participat 30.000 de voluntari. Evaluările au avut loc timp de 3-4 ani.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *