News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Alexandru Tiberiu Dekany: Aproape jumătate din populația României nu este luată în calcul în campania de vaccinare Alexandru Tiberiu Dekany: Aproape jumătate din populația României nu este luată în calcul în campania de vaccinare
Please follow and like us:
Pin Share

Campania de vaccinare coordonată de actualul Guvern este departe de a foi una reușită. Aproape jumătate din populația României, adică locuitorii din zona rurală, nu au fost luați în calcul de autorități. O recunoaște indirect chiar președintele Iohannis, care cere ca vaccinul să fie adus cât mai aproape de oameni. ALDE semnalează această situație gravă și solicită Guvernului să ia măsuri.

„Campania de vaccinare nu merge bine! Aproape jumătate din populația României care locuiește la sat nu a fost luată în calcul în această campanie. Și ei sunt români, parte a acestei țări. Este evident că ținta propusă de guvernanți cu privire la vaccinarea populației nu va fi atinsă. 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie, asta ne spuneau la începutul acestui an. Doar că acum numărul celor vaccinați cu ambele doze este departe de cifra pe care și-au dorit-o cei din guvern. Acolo unde campania „merge bine” sunt zonele urbane mari, unde se fac campaniile de imagine cu acele maratoane ale vaccinării. În schimb, în România rurală, lucrurile merg rău”, a declarat Alexandru Tiberiu Dekany, prim-vicepreședinte ALDE.

Soluția pentru această problemă ar fi fost ca Guvernul să organizeze așa-zisele maratoane ale vaccinării atât în zona urbană cât și în cea rurală. „Solicitarea președintelui Iohannis de a crește ritmul de vaccinare arată disperarea celor de la guvernare față de această campanie. Asistăm, de fapt, la un eșec al vaccinării, la o disperare a autorităților. Ceea ce nu înțeleg ei este că lucrurile ar fi stat altfel dacă ar fi decis ca „maratoanele vaccinării”, cu care se tot laudă, nu ar fi fost organizate doar pentru zonele urbane, ignorându-i pe românii de la sate. Până în momentul în care Guvernul nu va înțelege că e nevoie de o strategie țintită pentru satele din România, vom vedea mesajele triumfaliste legate de vaccinare doar din zonele urbane. Avem aproape jumătate din populația țării în zonele rurale. Nu poți să mergi la ei din casă în casă, cum vorbea președintele Iohannis. Sunt milioane de români care nu stau cu gândul la festivaluri precum Untold, Neversea sau Electric Castle. Sunt oameni simpli care vor ca viața lor să revină la normal și nimic mai mult. Din nou, Guvernul pare a fi prins pe picior greșit în ceea ce privește acțiunile necesare pentru a combate pandemia”, a declarat Alexandru Tiberiu Dekany, prim-vicepreședinte ALDE.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *