News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Alexandru Tiberiu Dekany: Ziua de 10 mai, cu triplă semnificație în istoria României, va fi sărbătorită la Domeniul Regal de la Săvârșin Alexandru Tiberiu Dekany: Ziua de 10 mai, cu triplă semnificație în istoria României, va fi sărbătorită la Domeniul Regal de la Săvârșin
Please follow and like us:
Pin Share

Ziua de 10 mai are o triplă semnificație în istoria României: la 10 mai 1866 Principele Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință fiind încoronat Principe al României. La 10 mai 1877, Principele Carol I a proclamat Independența României, țara noastră devenind liberă, suverană și eliberată de vasalitatea formală a Imperiului Otoman. La 10 mai 1881 a fost proclamat Regatul României, Principele Carol I devenind Regele României.
Familia Regală a României, după revenirea în țară, a ales ziua de 10 mai ca prilej de a organiza o petrecere în aer liber, Garden Party, care se desfășoară anual. Anul acesta, ziua va fi marcată de o serie de evenimente care vor avea loc la Domeniul Regal Săvârșin. Alexandru Tiberiu Dekany, prim-vicepreședinte ALDE, care este cunoscut pentru campaniile pe care le-a desfășurat după 1990 pentru restaurarea monarhiei în România, va fi prezent la manifestările de la Săvârșin.
„Voi lua parte la programul de la Domeniul Regal de la Săvârșin pentru că țin ca și în acest mod să putem să apreciem tot ce a însemnat monarhia pentru România modernă. Și, mai ales, ce garanții pentru dezvoltarea patriei noastre ar putea aduce o monarhie constituțională. S-ar schimba fundamental arhitectura constituţională, sistemul de vot, sistemul de partide, structura instituţiilor şi ar revoluţiona întreg sistemul politic românesc, cu toate componentele sale. Politicienii nu ar mai avea influenţă asupra şefului statului, iar prin modificarea Constituţiei, votul ar fi obligatoriu. Majestatea Sa, Margareta, alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României şi întreaga Familie Regală, reprezintă speranţă pentru un viitor mai bun și o Românie prosperă in jurul Coroanei Române!”, a declarat Alexandru Tiberiu Dekany.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *