News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Alianţa Verde solicită înfiinţarea a 130 de hectare de parcuri în Arad

Curiozitati 21 februarie 2011 admin 0

autorităţi publice) a cărui aviz să fie obligatoriu la orice autorizare care vizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde.4. Implementarea până în 2012 a unui sistem integrat de colectare selectivă1 că Alianţa Verde a lansat reprezentanţilor societăţii civile din Arad şi o chemare la acţiune: „Chemăm organizaţiile societăţii civile să se alăture Alianţei Verzi şi să semneze manifestul «Parcuri pe1 campanii pentru impunerea acestor cerinţe1 cerem Primarului Municipiului Arad şi Consiliului Local al Municipiului Arad adoptarea imediată de hotărâri1 constatând:* Înrăutăţirea calităţii vieţii1 creşterea poluării în Arad1 de agrement sau recreere din cartiere cu densitate ridicată a populaţiei;* Promovarea de planuri urbanistice zonale şi de detaliu1 de la Mişcarea Arădeană.De remarcat1 de la Respiră Verde1 dispoziţii şi măsuri administrative pentru:1. Înfiinţarea a 12 parcuri noi totalizând 130 de hectare în vedera îmbunătăţirii indicelui de metri pătraţi de spaţii verzi per locuitor. În cadrul acestei1 eliberarea de autorizaţii de construcţie care nu respectă exigenţele minime de asigurare cu zone verzi1 în cele ce urmează:PARCURI PENTRU ARĂDENINoi organizaţiile semnatare ale Alianţei Verzi1 în integralitate1 în suprafaţă totală de 130 de hectare. Ca un prim gest1 în zonele aglomerat urbane;2. Prioritate „0” pentru realizarea de investiţii în vederea eliminării poluării generate de halda de steril de la CET Arad.3. Constituirea prin hotărâre CLM a unei „Comisii1 intitulat „Parcuri pentru arădeni”1 între Podul Timişoarei şi Ștrand Neptun ca şi spaţiu verde de tip parc şi spaţiu verde de agrement.* Identificarea şi transformarea terenurilor degradate în spaţii verzi (ex. vechea groapă de gunoi);R1 la care aşteptă un răspuns ferm din partea cetăţenilor şi societăţii civile.1 mal stâng1 mediu de afaceri3 neîndeplinirea exigenţelor europene privind indicatorii ecologici şi de asigurare a calităţii vieţii la nivelul Aradului;* Politica sistematică de desfiinţare de zone verzi şi tăieri de copaci şi arbu1 Organizaţiile Respiră Verde şi Mişcarea Arădeană au semnat un protocol prin care constituie Alianţa Verde în vederea stopării degradării accentuate calităţii vieţii şi a politicii sistematice de desfi1 pe care îl prezentăm1 piste pentru biciclete;* Că „dezvoltarea cu orice preţ” a luat locul „dezvoltării responsabile” (concept european);* Lipsa unei conştiinţe civic-ecologice şi înţelegând importanţa unui mediu curat car1 proiecte9 proiecte şi iniţiază campania Parcuri pentru Arădeni în vederea atingerii obiectivelor enunţate. De asemene Parcuri pentru Arădeni se constituie şi ca petiţie semnată de arădeni şi adresată primarului1 şi Claudiu Cristea1 spaţii de recreere1 totalizând 20 de hectare1 zone de agrement1
Please follow and like us:
Pin Share

Organizaţiile Respiră Verde şi Mişcarea Arădeană au semnat un protocol prin care constituie Alianţa Verde în vederea stopării degradării accentuate calităţii vieţii şi a politicii sistematice de desfiinţare a zonelor verzi şi tăierilor de copaci şi arbuşti. Alianţa Verde solicită administraţiei publice locale înfiinţarea în Arad a 12 parcuri noi, în suprafaţă totală de 130 de hectare. Ca un prim gest, Alianţa Verde a lansat deja un manifest, intitulat „Parcuri pentru arădeni”, pe care îl prezentăm, în integralitate, în cele ce urmează:

PARCURI PENTRU ARĂDENI
Noi organizaţiile semnatare ale Alianţei Verzi, constatând:
* Înrăutăţirea calităţii vieţii, creşterea poluării în Arad, neîndeplinirea exigenţelor europene privind indicatorii ecologici şi de asigurare a calităţii vieţii la nivelul Aradului;
* Politica sistematică de desfiinţare de zone verzi şi tăieri de copaci şi arbuşti;
* Lipsa în totalitate sau parţială de zone verzi, de agrement sau recreere din cartiere cu densitate ridicată a populaţiei;
* Promovarea de planuri urbanistice zonale şi de detaliu, eliberarea de autorizaţii de construcţie care nu respectă exigenţele minime de asigurare cu zone verzi, spaţii de recreere, zone de agrement, piste pentru biciclete;
* Că „dezvoltarea cu orice preţ” a luat locul „dezvoltării responsabile” (concept european);
* Lipsa unei conştiinţe civic-ecologice şi înţelegând importanţa unui mediu curat care să asigure o calitate ridicată a vieţii în municipiul Arad, cerem Primarului Municipiului Arad şi Consiliului Local al Municipiului Arad adoptarea imediată de hotărâri, dispoziţii şi măsuri administrative pentru:
1. Înfiinţarea a 12 parcuri noi totalizând 130 de hectare în vedera îmbunătăţirii indicelui de metri pătraţi de spaţii verzi per locuitor. În cadrul acestei solicitări cerem să fie incluse:
* În mod special valorificarea falezei, mal stâng, între Podul Timişoarei şi Ștrand Neptun ca şi spaţiu verde de tip parc şi spaţiu verde de agrement.
* Identificarea şi transformarea terenurilor degradate în spaţii verzi (ex. vechea groapă de gunoi);
Realizarea unui studiul pentru înfiinţare de zone verzi în scuaruri şi piaţete, totalizând 20 de hectare, în zonele aglomerat urbane;
2. Prioritate „0” pentru realizarea de investiţii în vederea eliminării poluării generate de halda de steril de la CET Arad.
3. Constituirea prin hotărâre CLM a unei „Comisii a Spaţiilor Verzi” tripartite (societate civilă, mediu de afaceri, autorităţi publice) a cărui aviz să fie obligatoriu la orice autorizare care vizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde.
4. Implementarea până în 2012 a unui sistem integrat de colectare selectivă a deşeurilor şi reciclare a lor. Se va acorda atenţie reciclării recipientelor tip „pet”.
5. Înfiinţarea prin hotărâre a CLM a materiei opţionale: „Educaţie Ecologică” ca şi ofertă de nivel local şi recomandarea ei către şcolile din municipiu pentru includerea în curriculumul la dispoziţia şcolii.
Alianţa Verde întreprinde acţiuni, proiecte şi iniţiază campania Parcuri pentru Arădeni în vederea atingerii obiectivelor enunţate. De asemene Parcuri pentru Arădeni se constituie şi ca petiţie semnată de arădeni şi adresată primarului Aradului şi CLM Arad.

Manifestul este semnat de Eugen Bandean, de la Respiră Verde, şi Claudiu Cristea, de la Mişcarea Arădeană.
De remarcat, că Alianţa Verde a lansat reprezentanţilor societăţii civile din Arad şi o chemare la acţiune: „Chemăm organizaţiile societăţii civile să se alăture Alianţei Verzi şi să semneze manifestul «Parcuri pentru arădeni». Chemăm cetăţenii Aradului să semneze petiţia «Parcuri pentru arădeni». Listele pentru semnături vor fi disponibile atât fizic cât şi online. Solicităm partidelor politice să susţină în CLM iniţiativele Alianţei Verzi şi să pună problema mediului ca prioritate absolută în programele lor de administrare”.
Alianţa Verde a anunţat că va demara acţiuni, proiecte, campanii pentru impunerea acestor cerinţe, la care aşteptă un răspuns ferm din partea cetăţenilor şi societăţii civile.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *