News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ALIMENTE CARE TE INGRASA FARA SA BANUIESTI ALIMENTE CARE TE INGRASA FARA SA BANUIESTI
Please follow and like us:
Pin Share

Ai renunţat la dulciuri, mâncăruri grase şi pâine, dar tot nu reuşeşti să slăbeşti pe cât ţi-ai dori? Citeşte în revista „Click! pentru femei“ care sunt alimentele care-ţi sabotează în continuare cura.

Fructele uscate

În mod normal, fructele uscate sunt o alegere bună pentru gustări, dar tot varianta proaspătă este mai bună, cu atât mai mult când eşti la cură. O ceaşcă plină cu fructe uscate poate ajunge să conţină de opt ori mai multe calorii şi zaharuri decât una cu fructe care n-au trecut prin procesul de deshidratare. De pildă, 100 de grame de boabe de struguri au circa 70 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de stafide ajunge la aproape 300 de calorii.

Iaurtul

Da, ai citit bine, chiar şi iaurtul te poate îngrăşa, dacă alegi unul light sau sărac în grăsimi. Pentru a ajunge în acest stadiu, produsul este procesat intens. Cum gustul iaurtului degresat nu este tocmai plăcut, i se adaugă zahăr, ceea ce-l face un aliment dăunător în diete. Dacă alegi varianta care conţine fructe, ai optat de fapt pentru un surplus de arome şi coloranţi. Silueta nu-ţi va fi ameninţată însă de iaurtul simplu în care presari bucăţi de fructe proaspete.

Cerealele

Dacă optezi pentru cerealele plăcute la gust, care conţin zahăr sau alte adaosuri, sunt şanse mari să nu reuşeşti să ai silueta mult dorită. Varianta de cereale integrale simple este cea recomandată de specialiştii în nutriţie. Atenţie şi la gustările cu rondele de orez expandat! Nu conţin grăsimi, au puţine calorii, dar nu-ţi aduc un plus de fibre şi proteine, necesare dacă vrei să slăbeşti.

Sucurile de fructe

Spre deosebire de sucurile din comerţ, unul preparat acasă este o alternativă sănătoasă, dar nu şi dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Prin stoarcere, sunt distruse fibrele care ajută zaharurile din fructe să fie eliberate treptat în sânge. Un pahar de suc de portocale conţine fructoză într-o cantitate mai mare decât o portocală consumată ca atare, pentru că, pentru obţinerea lui, au fost stoarse 2-3 portocale. E foarte uşor să depăşeşti cantitatea zilnică necesară de glucide bând suc de fructe sau de legume.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *