News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Am fost si noi la miting!

Local 25 mai 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Newsarad, a fost prezent in Piata Victoriei din Bucuresti si a filmat cel mai mare miting organizat de sindicate, de la Revolutie.

Prin camerele de luat vederi, ale “marilor televiziuni” si din comentariile reporterilor care au transmis din Piata Victoriei nu s-a vazut (poate nu s-a vrut) si nici nu s-a transmis cat de mare este tristetea, enervarea, umilinta, disperarea, revolta si furia romanilor.

Noi, fiind prezenti intre oameni, am vazut hotararea de pe fetele lor, atunci cand strigau „Jos Guvernul!”, „Nu va mai vrem!” sau „Demisia!”, sau faptul ca, unul dintre cei care invartea manivela unei sirene era imobilizat intr-un carucior, in urma unui accident de munca. Omul injura printe dinti si se intreba, cu ura in ochi, cum va trai dupa ce pensia de la stat, de 350 de lei, ii va fi taiata.

La televiziunile “publico- private” nu s-a vazut incrancenarea inspaimantatoare a celor 2000 de politisti, veniti din toata tara, care au strigat apasat, minute in sir: „Jos Guvernul!”, dar nici lacrimile pensionarilor sau fetele impietrite ale celor care doar taceau. Nu aveau cum sa-i observe pe jandarmii si politistii care formau cordonul de siguranta intre manifestanti si cladirea Guvernului, cum mormaiau, incet, printre dinti: „Jos Guvernul!”, si cum bateau din picior ritmul „Pinguinului”, dar nici perdelele de la geamurile Palatului Victoria care se dadeau discret, la o parte, doar pe la colturi, mai ales cand in piata se striga: „Demisia!”

Camerele de luat vederi nu i-au prins, in cadru, pe baietii parfumati care faceau poze in multime, si nici figurile ciudate care sugerau: „Hai sa mergem in Guvern sa-l scoatem pe Boc afara!”. Nu au vazut masinile de jandarmi ascunse pe Bulevardul Aviatorilor, masinile cu tunuri de apa trase pe lateralele Guvernului, si nici detasametele speciale de scutierii, dar nici elicopterele “cu ochi albastri” care au dat ture de zeci de ori, deasupra multimii din piata. Nu s-a vazut incercarea unor “sefi” din cadrul fortelor de ordine de a bloca doua coloane de manifestanti, una pe Bulevardul Aviatorilor, alta spre Piata Romana, si nimeni nu a prezentat-o in emisiune pe femeia de cca 70 de ani, cu talonul de pensie in mana, care intreba pe toata lumea: „Cum traiesc eu cu 300 de lei, pe luna, ca daca imi taie din pensie, atat mai ramane?”, dar nici ca in piata au fost si citeva sute, poate mii de bucuresteni “civili”, dornici sa-si urle nemultumirile.

Televiziunile “poporului” nu v-au transmis emotia, lipsa de speranta, teama pentru ziua de maine, spaimele din ochii femeilor si maxilare inclestate ale barbatilor. Prin ecranele televizoarelor nu avea cum sa treaca senzatia coplesitoare a multimii, a miilor si miilor de oameni. Toate astea nu s-au vazut la televizor! Ca sa vezi, auzi si sa simti trebuia sa cobori in Piata Victoriei, sa fii alaturi de oameni.

Pentru ca prin ecranul televizorului toate acestea “nu pot trece”, presedintele, premierul si membrii Guvernului nu au cum sa simta nimic din ceea ce s-a intamplat, cu adevarat, in Piata Victoriei, de aceea newsarad.ro, prin “Tonitza” s a fost acolo si v-a impartaseste si voua din adevaratele sentimente si trairi ale celor prezenti. Pentru “mitingisti” – Mult Respect.
{source}
<<object width=”560″ height=”340″ id=”lsplayer” classid=”clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″><param name=”movie” value=”http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=newsarad&clip=flv_e095accb-f1c9-4ed0-80ef-6eb13940e37f&autoPlay=false&mute=false”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><embed name=”lsplayer” wmode=”transparent” src=”http://cdn.livestream.com/grid/LSPlayer.swf?channel=newsarad&clip=flv_e095accb-f1c9-4ed0-80ef-6eb13940e37f&autoPlay=false&mute=false” width=”560″ height=”340″ allowScriptAccess=”always” allowFullScreen=”true” type=”application/x-shockwave-flash”></embed></object><div style=”font-size: 11px;padding-top:10px;text-align:center;width:560px”>Watch <a href=”http://www.livestream.com/?utm_source=lsplayer&utm_medium=embed&utm_campaign=footerlinks” title=”live streaming video”>live streaming video</a> from <a href=”http://www.livestream.com/newsarad?utm_source=lsplayer&utm_medium=embed&utm_campaign=footerlinks” title=”Watch newsarad at livestream.com”>newsarad</a> at livestream.com</div>
{/source}

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *