News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Mai multe familii din Arad au primit din partea deputatului Claudia Boghicevici pliante în care sunt anunţaţi că în curând va fi amenajat Parcul din zona Pădurice. În anunţul publicat pe un fluturaş alb-violet difuzat în zona Podgoria se scrie: „Vă anunţ cu bucurie că amenajarea zonei Pădurice este una din priorităţile autorităţilor locale…Zona verde de pe malul lacului este inclusă în cadrul unui proiect mai amplu de aranjare a spaţiilor verzi din Arad, unde locuitorii din apropiere se vor putea relaxa în aer liber, într-un cadru civilizat şi curat”.
PSD Arad întreabă de ce anunţă un deputat PDL ceea ce fac de fapt autorităţile locale? Are cumva un merit personal?

Mai mult decât atât, proiectul din Parcul Pădurice încală în mai multe privinţe legislaţia din domeniu. Departamentul de mediu din cadrul PSD a prezentat mai multe nereguli în derularea proiectului a precizat Dorel Căprar. Concret, nu se respectă prevederile legii 313/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din zonele urbane cât şi a condiţiilor impuse de autoritatea de mediu.

Toaletarea arborilor ar trebui realizată primăvara, înaintea de începerea sezonului de vegetaţie. Se vede bine că la reamenajarea Parcului Pădurice lucrurile nu stau chiar aşa. Lucrările se fac în plin sezon de vegetaţie.

Lucrările de amenajare a Parcului Pădurice au început chiar cu efectuarea de toaletări şi cu tăierea unor copaci din parc şi de pe malul lacului, fără a respecta prevederile Art. 14 pct 5. Au fost tăiate mai multe sălcii plângătoare şi sălcii japoneze. Înţelegem că unii copaci sunt pericol pentru populaţie, şi ar trebui tăiaţi, dar se găsesc cioate care sunt sănătoase şi un astfel de argument numai poate fi adus. Oare a obţinut (şi în ce condiţii?) Primăria autorizaţiile necesare?

newsarad on livestream.com. Broadcast Live Free

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *