News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

AMENZI DE 11000 LEI APLICATE DE JANDARMI, PENTRU COMERCIALIZAREA ŢIGĂRILOR TIMBRATE NECORESPUNZĂTOR

Local 26 octombrie 2010 admin 0

au prins în flagrant doi bărbaţi şi o femeie1 au prins în flagrant în zona Pieţei Fortuna din Arad şi în zona Pieţei vechi din Lipova1 care comercializau dintr-un autoturism ţigări timbrate necorespunzător. În urma efectuării contolului autoturismului şi al bagajelor aflate asupra acestora1 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Marţi1 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.De asemenea1 deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării2 fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false2 fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege” şi „fapte de comerţ ilicit cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită”4 fiind sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 1000 lei şi în data de 18.10.2010 avand asupra sa un număr de 259 pachete de ţigari timbrate necorespunzator1 fiind sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 3000 lei.1 în jurul orei 08.001 în Piaţa Fortuna un echipaj de jandarmerie a prins în flagrant două persoane care comercializau dintr-un autoturism ţigări timbrate necorespunzător. După realizarea flagrantului1 În ultimele 48 de ore1 în urma efectuării controlului autoturismului şi al bagajelor acestora1 în urma verificărilor efectuate1 în valoare de 2580 lei şi au sancţionat contravenţional cele trei persoane cu amenzi cuprinse între 1000 şi 3000 lei1 în valoare de 460 lei şi le-au sancţionat contravenţional pe cele două persoane cu amenzi de 1000 şi respectiv 3000 lei1 în valoare totală de 7.000 lei1 jandarmii arădeni acţionând în continuare2 jandarmii au descoperit 258 pachete de ţigări timbrate necorespunzător cu timbre de Serbia. Jandarmii au confiscat ţigările1 jandarmii au descoperit 46 de pachete de ţigări timbrate necorespunzător cu timbre de Serbia. Jandarmii au confiscat ţigările1 jandarmii au mai constatat că unul dintre contravenienţi1 mai multe persoane care comercializau ţigări timbrate necorespunzător. Astfel: Luni1 motiv pentru care i-au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale1 nu este la prima abatere de acest fel1 pe linia comerţului ilicit şi în special a comercializării produselor supuse accizării3 pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală2 pentru “efectuarea de acte sau fapte de comerţ4 peste limita a 10.000 ţigarete”. Precizăm faptul că C. Ioan a mai fost prins în flagrant de jandarmi în data de 01.09.2010 comercializând 14 litri de alcool dublu rafinat cu eticheta de Serbia1 respectiv C.Ioan din Lipova1 un echipaj de jandarmerie2
Please follow and like us:
Pin Share

În ultimele 48 de ore, jandarmii arădeni acţionând în continuare, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, pe linia comerţului ilicit  şi în special a comercializării produselor supuse accizării, au prins în flagrant în zona Pieţei Fortuna din Arad şi în zona Pieţei vechi din Lipova, mai multe persoane  care comercializau  ţigări timbrate necorespunzător.

Astfel:

Luni, 25 octombrie a.c., în Piaţa Fortuna un echipaj de jandarmerie a prins în flagrant două persoane care comercializau dintr-un autoturism ţigări timbrate necorespunzător.

După realizarea flagrantului, în urma efectuării controlului autoturismului şi al bagajelor acestora, jandarmii au descoperit 46 de  pachete de ţigări timbrate necorespunzător cu timbre de Serbia.

Jandarmii au confiscat ţigările, în valoare de 460 lei şi le-au sancţionat contravenţional pe cele  două  persoane cu amenzi de 1000 şi respectiv 3000 lei, pentru „efectuarea de acte sau fapte de comerţ, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege” şi  „fapte de comerţ ilicit cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită”, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Marţi, 26 octombrie a.c, în jurul orei 08.00, un echipaj de jandarmerie, acţionând pe raza oraşului Lipova – în zona pieţei vechi, pe linia comerţului ilicit şi în special a comercializării produselor supuse accizării,   au prins în flagrant doi bărbaţi şi o femeie, care comercializau dintr-un autoturism ţigări timbrate necorespunzător.

În urma efectuării contolului autoturismului şi al bagajelor aflate asupra acestora, jandarmii au descoperit 258 pachete de ţigări timbrate necorespunzător cu timbre de Serbia.

Jandarmii au confiscat ţigările, în valoare de 2580 lei şi  au sancţionat contravenţional cele  trei persoane cu amenzi cuprinse între 1000 şi 3000 lei, în valoare totală de 7.000 lei, pentru “efectuarea de acte sau fapte de comerţ, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege” şi  „fapte de comerţ ilicit cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită”, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, jandarmii au mai constatat că unul dintre contravenienţi, respectiv C.Ioan din Lipova, nu este la prima abatere de acest fel, acesta comercializând  în mod repetat ţigări timbrate necorespunzător,  motiv pentru care i-au fost întocmite

actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”.

Precizăm faptul că C. Ioan a mai fost prins în flagrant de jandarmi în data de 01.09.2010 comercializând 14 litri de alcool dublu rafinat cu eticheta de Serbia, fiind sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 1000 lei şi în data de 18.10.2010 avand asupra sa un număr de 259 pachete de ţigari timbrate necorespunzator, fiind sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 3000 lei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *