News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Amenzi de peste 49.000 de lei pentru nepurtarea măștii, în Arad, în 24 de ore Amenzi de peste 49.000 de lei pentru nepurtarea măștii, în Arad, în 24 de ore
Please follow and like us:
Pin Share

În ziua de 08 noiembrie 2020, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 195 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 93 mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 185 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.250 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că sancțiunea pentru nerespectarea prevederii legale privind portul măștii de protecție, prevăzută de Legea 55/2020, este amendă între 500-2.500 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *