News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ANAF si IGP isi dau mana

Local 10 noiembrie 2010 admin 0

astfel încât fenomenul de fraudă şi evaziune fiscală să poată fi controlat şi mai bine1 au participat la întrunire conducerile DGPMB şi inspectoratelor judeţene de poliţie1 că aceste grupuri de lucru se pot perfecţiona1 cât şi la nivelul structurilor teritoriale1 ceea ce cu siguranţă se va reflecta în rezultate şi mai bune1 chestor principal de poliţie Petre Tobă1 cu care de altfel am colaborat excelent pe tot parcursul anului1 dar şi în acţiuni comune cu Poliţia Română1 depozitare1 domnul Sorin Blejnar: „Intensificarea controalelor efectuate de ANAF de la începutul anului şi până în prezent a condus la rezultate superioare faţă de anii precedenţi. Continuăm în acelaşi ritm acţiu1 fapt dovedit şi de rezultatele bune obţinute împreună. În plus1 garantând astfel coerenţa acţiunilor desfăşurate. Succesul activităţilor desfăşurate este dat de implicarea tuturor partenerilor1 iar marfurile ce fac obiectul contrabandei să fie urmărite până la destinaţie. Cred totodată1 în ceea ce priveşte încasările la bugetul general consolidat.”La nivel teritorial1 În cursul acestei dimineţi1 la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române a avut loc o întrunire de lucru între conducerea Poliţiei Române şi conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală1 precum şi a instituţiilor subordonate: Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor.În cadrul acesteia s-au analizat activităţile desfăşurate în acest an pentru combaterea contrabandei cu ţigăr1 precum şi comisarii sefi ai secţiilor judeţene ale Gărzii Financiare şi conducerea Direcţiilor Vamale Judeţene.1 prin sistem videoconferinţă1 prin toate structurile ANAF1 produselor cerealiere şi plantelor tehnice. De asemenea1 s-a reiterat faptul că un obiectiv prioritar îl constituie identificarea de bunuri aflate în proprietatea evazioniştilor în vederea instituirii de măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului1 s-au stabilit noi direcţii de acţiune pe termen scurt şi mediu în vederea intensificării acestora în scopul prevenirii şi descoperirii evaziunii şi fraudei fiscale sub toate formele de manifestare. To1 şi profit de ocazie pentru a solicita tuturor structurilor de poliţie să intensifice acţiunile pentru crearea unui mediu de afaceri curat.” Preşedintele ANAF1 transport şi comercializare a legumelor şi fructelor proaspete1 verificarea legalităţii activităţilor de producţie1
Please follow and like us:
Pin Share

În cursul acestei dimineţi, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române a avut loc o întrunire de lucru între conducerea Poliţiei Române şi conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi a instituţiilor subordonate: Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor.

 În cadrul acesteia s-au analizat activităţile desfăşurate în acest an pentru combaterea contrabandei cu ţigări, verificarea legalităţii activităţilor de producţie, depozitare, transport şi comercializare a legumelor şi fructelor proaspete, alcoolului şi băuturilor alcoolice, produselor cerealiere şi plantelor tehnice.

 De asemenea, s-au stabilit noi direcţii de acţiune pe termen scurt şi mediu în vederea intensificării acestora în scopul prevenirii şi descoperirii evaziunii şi fraudei fiscale sub toate formele de manifestare. Totodată, s-a reiterat faptul că un obiectiv prioritar îl constituie identificarea de bunuri aflate în proprietatea evazioniştilor în vederea instituirii de măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

 Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, a subliniat importanţa cooperării inter-instituţionale: „Pentru prima dată au fost instituţionalizate mecanisme de cooperare între autorităţi care au competenţă de control în vederea combaterii evaziunii fiscale. Această cooperarea se manifestă nu doar la nivel central, cât şi la nivelul structurilor teritoriale, garantând astfel coerenţa acţiunilor desfăşurate. Succesul activităţilor desfăşurate este dat de implicarea tuturor partenerilor, şi profit de ocazie pentru a solicita tuturor structurilor de poliţie să intensifice acţiunile pentru crearea unui mediu de afaceri curat.”

 Preşedintele ANAF, domnul Sorin Blejnar: „Intensificarea controalelor efectuate de ANAF de la începutul anului şi până în prezent a condus la rezultate superioare faţă de anii precedenţi. Continuăm în acelaşi ritm acţiunile de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, prin toate structurile ANAF, dar şi în acţiuni comune cu Poliţia Română, cu care de altfel am colaborat excelent pe tot parcursul anului, fapt dovedit şi de rezultatele bune obţinute împreună. În plus, am solicitat tuturor grupurilor de lucru să dea dovadă de o mai bună colaborare interjudeţeană, astfel încât fenomenul de fraudă şi evaziune fiscală să poată fi controlat şi mai bine, iar marfurile ce fac obiectul contrabandei să fie urmărite până la destinaţie. Cred totodată, că aceste grupuri de lucru se pot perfecţiona, ceea ce cu siguranţă se va reflecta în rezultate şi mai bune, în ceea ce priveşte încasările la bugetul general consolidat.”

 La nivel teritorial, prin sistem videoconferinţă, au participat la întrunire conducerile DGPMB şi inspectoratelor judeţene de poliţie, ale brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate şi ale secţiilor regionale de poliţie transporturi, precum şi comisarii sefi ai secţiilor judeţene ale Gărzii Financiare şi conducerea Direcţiilor Vamale Judeţene.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *