News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Practica ultimilor ani a dovedit că unul dintre domeniile de mare risc în care se manifestă fenomenul de evaziune fiscală la scară mare este comerţul cu ridicata al cerealelor.

Vă prezentăm un caz de mare evaziune fiscală soldat cu condamnare la închisoare:

Începând cu luna august a anului 2008 o societate din judeţul Arad a început să desfăşoare activităţi comerciale considerabile în domeniul comerţului cu ridicata al cerealelor şi furajelor, această activitate urmărind în principal obţinerea unor foloase materiale ilegale prin deduceri de TVA fără drept. Modalitatea practică de fraudare a bugetului de stat este următoarea: Societatea achiziţiona cereale de la persoane fizice de pe întreg teritoriul ţării, mare majoritate a operaţiunilor comerciale desfăşurându-se cu astfel de persoane. Cunoscând împrejurarea că astfel de achiziţii excludeau dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată conform dispoziţiilor Codului Fiscal, societatea a înregistrat operaţiuni nereale şi anume achiziţii de la persoane juridice, procedând la deducerea TVA-ului aferent cerealelor achiziţionate.

Activitatea frauduloasă a societăţii a fost descoperită de organele fiscale doar după centralizarea formularelor 394,,Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional”, depuse de agenţii economici.

Coordonatorul activităţii infracţionale împuternicit de către administratorul firmei să reprezinte interesele societăţii se află în prezent în stare de detenţie.

Pentru faptele de evaziune fiscală dovedite, Secţia penală a Tribunalului Arad a aplicat inculpatului o pedeapsă cu închisoarea pentru 4 ani de zile şi plata a 2.119.099 lei despăgubiri civile în solidar cu partea civilmente responsabilă (agentul economic).

Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Timişoara pentru soluţionarea recursurilor declarate în cauză.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *