News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Anghel (ANPC):După 17 iulie, când vom finaliza controalele pe măşti şi mănuşi, vom prezenta datele finale Anghel (ANPC):După 17 iulie, când vom finaliza controalele pe măşti şi mănuşi, vom prezenta datele finale
Please follow and like us:
Pin Share

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat la începutul stării de alertă o serie de controale la operatorii economici care comercializează măşti şi mănuşi de protecţie, datele finale ale acestor verificări urmând să fie anunţate după data de 17 iulie, când vom finaliza aceste verificări, a declarat joi seara, pentru AGERPRES, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

„ANPC desfăşoară o tematică de control pe măşti şi mănuşi de protecţie la nivel naţional, încă de la intrarea în starea de alertă, până la sfârşitul acesteia, iar până în prezent au fost verificaţi sute de operatori economici. Desigur că, în momentul în care această tematică se va încheia, rezultatele controalelor din cele 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti vor fi centralizate şi comunicate public, aşa cum ANPC a procedat întotdeauna. După data de 17 iulie, când vom finaliza controalele pe măşti şi mănuşi de protecţie, vom prezenta datele finale”, a precizat Anghel.

Potrivit sursei citate, competenţele de control ale ANPC sunt reprezentate de verificările de conformitate ale produselor, inclusiv măşti şi mănuşi de protecţie, în ceea ce priveşte etichetarea acestora şi aplicarea marcajelor Comisie Europene.

„Comisarii noştri ţin cont în timpul actului de control şi de notificările statelor membre UE cu privire la produse nealimentare considerate periculoase care sunt conţinute în avertizările din sistemul RAPEX. Aş vrea să îi asigur încă o dată pe consumatori că ANPC supraveghează cu atenţie piaţa, în limitele pe care legislaţia în vigoare i le pune la dispoziţie şi că respectarea drepturilor lor, ale consumatorilor, sunt pentru noi principalul obiectiv” , a mai spus directorul general al ANPC.

În spaţiul public au apărut recent informaţii potrivit cărora 90% dintre măştile de protecţie verificate sunt neconforme. AGERPRES

jordan

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *