News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ansamblul „Sorocul“ a fost reînființat, la inițiativa a doi foști dansatori Ansamblul „Sorocul“ a fost reînființat, la inițiativa a doi foști dansatori
Please follow and like us:
Pin Share

La inițiativa primarului Gheorghe Grad și a doi tineri inimoși, doi foști dansatori, Lupuțiu Mircea și Marius Ureche, la finele lunii februarie a avut loc o acțiune pentru reînființarea ansamblului de dansuri populare „Sorocul“, o acțiune care s-a bucurat de un real succes.

„În urma unor discuții pe care le-am avut cu Marius Ureche și Mircea Lupuțiu, am avut o acțiune de înscriere a celor doritori în ansamblul Sorocul, care din păcate a fost desființat de fosta administrație. Am avut plăcuta surpriză să constatăm că foarte mulți tineri, dar și copii doresc să facă parte din acest ansamblu, să învețe dansurile populare autohtone și să ducă mai departe tradiția acestor meleaguri. Deocamdată, nu au început repetițiile efectiv, pentru că suntem constrânși de această pandemie, dar sperăm să putem să o facem cât mai repede. Primăria Secusigiu le stă la dispoziție celor care se ocupă de ansamblu cu tot ce e nevoie, iar pe viitor dorim să achiziționăm și costume populare, iar cu toții sperăm ca „Sorocul“ să facă din nou cinste comunei Secusigiu, așa cum se întâmpla pe vremuri“, spune primarul Gheorghe Grad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *