News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Ansett Logistics listează primele sale obligațiuni la Bursa de Valori București Ansett Logistics listează primele sale obligațiuni la Bursa de Valori București
Please follow and like us:
Pin Share

Ansett Logistics, transportator feroviar de mărfuri cu peste 15 ani experiență, vine la Bursa de Valori București cu primele sale obligațiuni în valoare de jumătate de milion de euro. Obligațiunile au intrat la tranzacționare astăzi, 15 septembrie, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare sub simbolul bursier ANS26E. Fondurile atrase de la investitorii din piața de capital sunt destinate finalizării achiziției unui număr de 125 de vagoane pentru transport materii prime in industria cimentului și mărirea capitalului de lucru necesar activității de transport pe calea ferată.

„Dinamica acestui an, atât în ceea ce privește listările de noi companii, cât și atragerea de fonduri prin intermediul obligațiunilor corporative, arată potențialul pieței de capital. De la începutul anului au fost listate la bursă, pe ambele piețe, 22 de emisiuni de obligațiuni corporative și 6 emisiuni de titluri de stat, cu o valoare cumulată de peste un miliard de euro. Ne bucurăm că Ansett Logistics aduce în atenția investitorilor, prin listarea obligațiunilor companiei, un nou domeniu de activitate, cel al transporturilor de mărfuri pe căi ferate”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Transportul feroviar de marfă are în permanență nevoie de investiții prin achiziționarea de vagoane, pentru a asigura soluții logistice eficiente pentru clienții noștri. Mulțumim Bursei de Valori București  pentru că ne-a oferit oportunitatea de a ne finanța prin piața de capital”, spune Nicolae Alexandru, Director General Ansett Logistics.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în aprilie a.c. un număr de 5.000 de obligațiuni corporative garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală de 100 euro. Ansett Logistics a atras de la 29 de investitori suma totală de 500.000 de euro. Obligațiunile au scadența la 29 aprilie 2026 și o rată anuală a cuponului fixă de 8%, plătibilă trimestrial. Plasamentul privat de obligațiuni și listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

„Astăzi este un 15 septembrie mai special, când clopoțelul semnifică deschiderea sezonului de toamnă pentru listările la care am lucrat în ultima perioadă. Prin listarea obligațiunilor emise de Ansett Logistics oferim posibilitatea unei investiții într-unul dintre sectoarele strategice ale economiei, dar slab reprezentate la BVB și ne referim la transporturi. Din punctul nostru de vedere, proiectul Ansett Logistics are toate ingredientele unui succes: obligațiunile oferă un cupon care a fost găsit ca fiind foarte atractiv de către investitorii care au participat în plasamentul privat și, în același timp, emisiunea este garantată cu un lot de peste 40 de vagoane, evaluate la peste 700 mii euro, practic o acoperire de 140% cu garanții”, a afirmat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *