News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Antrenamentele de coordonare în fotbal Antrenamentele de coordonare în fotbal
Please follow and like us:
Pin Share

Te-ai întrebat vreodată de ce ne amintim de anumiţi jucători de fotbal şi ce îi face legendări? Pentru cei interesaţi de fotbal sau de pariuri online sportive, această întrebare este de mare interes.

Un lucru este clar – vedetele din fotbal nu se remarcă prin condiţia fizică, ci prin alte abilităţi, coordonarea fiind una dintre acestea. Pele, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer şi alţi jucători de fotbal extraordinari s-au remarcat printr-un nivel ridicat de inteligenţă fotbalistică şi o tehnică extraordinară. Pe lângă faptul că aveau o condiţie fizică excelentă, ei putea analiza corect şi rapid situaţiile de joc, luau decizii tactice inteligente şi le punea în aplicare într-un mod remarcabil.

Fotbalul de top este condiţionat de coordonare

Nu orice copil poate fi o stea a fotbalului. Cu toate acestea, antrenamentul sistematic şi competent al jucătorilor tineri poate crea baza necesară pentru a oferi celor mai talentaţi posibilitatea de a-şi atinge întregul potenţial.

Toată lumea ştie despre Ajax Amsterdam, dar cluburile profesionale germane, precum FC Schalke 04, au asigurat timp de mult ani tinerilor antrenamente de calitate. Ei au conştientizat că abilităţile de coordonare sunt esenţiale pentru performanţe bune şi au avut rezultate extraordinare.

De aceea, antrenamentele pentru dezvoltarea coordonării ar trebui sa facă parte din pregătirea de bază a tinerilor jucători de fotbal, în vreme ce jucătorii mai vârstnici ar putea să beneficieze de exerciţii suplimentare de coordonare.

De ce este importantă coordonare

Coordonarea are o importanţă considerabilă, chiar crucială, pentru jucătorii de fotbal care se află deseori în situaţii variate în care trebuie să acţioneze rapid cu mişcări diferite. Aspectele şi obiectivele de bază depind de abilităţile jucătorilor şi de media de vârstă a grupului. Astfel, în timp ce copiii de 9 ani au nevoie de exerciţii de mişcare variate de natură coordonativă generală, fotbaliştii de top ar trebui sa folosească tehnicile lor de fotbal în sesiunile de antrenament de coordonare în diferite condiţii – spaţii limitate, presiunea timpului, etc.

Coordonarea ca bază a succesului în fotbal

Pentru a permite corpului să efectueze mişcări de fotbal în mod corespunzător, rapid şi cu forţă, sunt necesari mai mulţi muşchi. Prin urmare, muşchii jucătorilor de fotbal ar trebui să fie controlaţi de un sistem nervos fin reglat.

Corelarea muşchilor scheletici cu sistemului nervos central este reglementată şi controlată prin procese corporale denumite generic “coordonare”. În esenţă, aceasta se referă la învăţarea, controlul şi utilizarea mişcărilor.

Jucătorii de fotbal ar trebui să fie capabili să înveţe noi tehnici rapide, economice şi precise care să le permită adaptarea la evenimentele neaşteptate. Cei cărora li s-au oferit antrenamente eficiente de coordonare vor putea să îşi controleze mişcările mult mai bine când sunt în situaţii presante sau strânse.

Pariază responsabil, doar prin operatori licentiați si cunoscuți, si numai dacă ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *