News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

APIA atentioneaza!

Economie 13 mai 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor care intenţionează să solicite sprijinul pe suprafaţă că termenul limită pentru depunerea cererilor de plată este 17 mai 2010.

Potrivit monitorizării APIA, până joi, 13 mai 2010, au fost depuse 950.077 cereri, pentru o suprafaţă de aproximativ 6,2 milioane hectare.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, până la data de 17 mai 2010, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 18 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

În ceea ce priveşte Campania SAPS 2009, APIA a plătit, până în prezent, suma de 784 milioane euro, pentru 82 % din suprafaţa solicitată de către fermieri.

Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă aferente anului 2009, România beneficiază de un pachet financiar de 1.198.265.487 euro, din care aproximativ un miliard de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *