News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

APIA comunica

Economie 26 mai 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) precizează că depunerea cererii pentru acordarea Plăţilor Naţionale Directe Complementare, speciile ovine/caprine, nu este condiţionată de apartenenţa solicitantului la o asociaţie de crescători de animale.

Potrivit formularului de cerere, aprobat prin OMADR 98/2010, solicitantul declară pe propria răspundere dacă este sau nu membru al unei asociaţii de crescători de animale.

În cazul în care solicitantul declară că este membru al unei asociaţii de crescători de ovine/caprine legal constituite trebuie să prezinte, în momentul depunerii cererii, o adeverinţă emisă de către asociaţia respectivă, din care să rezulte că este membru al asociaţiei, precum şi efectivele de ovine/caprine pentru care poate solicita prima.

Subliniem că doar respectarea condiţiilor de eligibilitate prevăzute de actul normativ mai sus menţionat condiţionează acordarea primei pe cap de animal, ci nu apartenenţa la o anumită asociaţie de crescători de ovine/caprine.

Reamintim că, pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de cel puţin un an până la data de 31 martie 2010.

Totodată, efectivul pentru care se solicită prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în solicitare, în perioada 1 iunie – 31 august 2010.

Termenul limită pentru a solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnic este 31 mai 2010.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *