News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Prin rectificarea bugetară operată de Guvernul Ponta la sfârşitul lunii august  spre judeţulArada fost repartizată suma de 8.820.000 lei pentru achitarea unor obligaţii de plată faţă de operatorii economici. Sumele provenite din această linie bugetară pot fi folosite pentru plata unor arierate ale administraţiilor locale către societăţi comerciale care au la rândul lor datorii la stat.

„Guvernul Ponta a luat o decizie cât se poate de logică prin care ajută atât administraţiile publice locale cât şi societăţile comerciale datornice la stat. Aradul a primit la rectificarea bugetară suma de 8.820.000 lei, o cifră care ne situează în partea de sus a clasamentului naţional. Prin această procedură se stinge atât datoria primăriei către societatea comercială  care a efectuat o lucrare de investiţii sau a furnizat utilităţi, cât şi datoria agentului economic la stat.  În acest mod sunt ajutate şi societăţile comerciale deoarece se cunoaşte faptul că mulţi agenţi economici care lucrează cu instituţiile publice ajung să acumuleze datorii la stat tocmai pentru că nu primesc banii pentru lucrările prestate instituţiilor publice. De aceşti bani vor beneficia 15 primării din judeţul Arad. Municipiul Arad beneficiază de cea mai mare sumă, anume 6.122.176 lei, prin care se va stinge o datorie pe filiera CET Hidrocarburi – CET S.A. – CFR Marfă. Plăţile vor fi efectuate până la întâi octombrie, după această dată urmând să se efectueze o evaluare la nivel naţional, evaluare urmată probabil de o altă alocare similară”, a declarat prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.

Înafara municipiului Arad, de această rectificare bugetară au mai beneficiat administraţiile din următoarele localităţi arădene: Ineu, Sebiş, Archiş, Bârzava, Bocsig, Brazii, Craiva, Dieci, Ghioroc, Gurahonţ, Săvârşin, Semlac, Şepreuş şi Târnova.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *