News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Aproximativ 1.500 de râși mai trăiesc în pădurile României Aproximativ 1.500 de râși mai trăiesc în pădurile României
Please follow and like us:
Pin Share

Pădurile României găzduiesc, în prezent, între 1.200 și 1.500 de râși, echivalentul a 14% din întreaga populație a speciei raportată la nivelul Europei, cu excepția Rusiei, arată datele World Wide Fund of Nature /WWF/ – România.

Conform sursei citate, specia Râs era răspândită în întreaga Europă, însă, în ultimul secol, populația acestui regn aproape a dispărut din vestul și centrul Europei, din cauza acțiunilor umane și distrugerii habitatelor.

De altfel, în pădurile României mai trăiesc în jur de 1.200 — 1.500 exemplare de râs, aproximativ 14% din întreaga populație a acestei specii existente în Europa, cu excepția Rusiei.

„Cea mai mare amenințare la adresa râsului o reprezintă influența activităților umane, care duc la distrugerea și fragmentarea habitatului. Râșii au nevoie de ajutorul tău acum! Implicarea ta este esențială pentru succesul activităților de conservare a pădurilor, casa râșilor, pe care WWF le derulează în România: obținerea statutului de protecție integrală pentru pădurile virgine din România, cu ajutorul celor peste 100.000 de persoane care au semnat petiția pentru protejarea acestui tezaur natural al țării; salvarea de la tăiere a 351 hectare de păduri virgine la Șinca Veche, lângă Brașov; certificarea în sistem FSC a 2,4 milioane hectare de pădure privată și de stat, ceea ce garantează gestionarea responsabilă a acestora; prevenirea și reducerea tăierilor ilegale’, menționează WWF-România, pe propria pagină de Internet.

Organizația de mediu derulează o campanie prin care fiecare dintre cei interesați pot adopta un râs, devenind astfel un partener important al WWF, iar detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul WWF-România. (agerpres.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *