News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Aproximativ 400 de angajaţi ai Poştei din Arad au protestat pentru salarii mai mari Aproximativ 400 de angajaţi ai Poştei din Arad au protestat pentru salarii mai mari
Please follow and like us:
Pin Share

Aproximativ 400 de angajaţi ai oficiilor poştale din judeţul Arad, din totalul de 458, au oprit lucrul timp de două ore, miercuri dimineaţă, în cadrul unei greve de avertisment, ei solicitând încheierea noului contract colectiv de muncă, majorări de salarii şi condiţii mai bune de muncă.

La sediul central al Poştei Arad, de lângă Gara Centrală din municipiu, au ieşit în stradă aproximativ 100 dintre protestatari.

Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – filiala Arad, Radu Fiţiu, a declarat, pentru AGERPRES, că prima cerere este încheierea unui nou contract colectiv de muncă, pentru că cel anterior a expirat la 31 ianuarie.

„Este o grevă de avertisment de două ore, însă din 29 martie intrăm în grevă generală dacă nu se va ajunge la o înţelegere”, a spus Fiţiu.

Protestatarii mai cer salarii majorate, dar şi condiţii mai bune de muncă.

„Conducerea actuală de la Bucureşti nu a mai vrut să negocieze cu noi. Ca sindicat, am cerut o mărire de salariu de 400 lei net la salariul minim pe care îl au cei 70% dintre angajaţii care suntem aici la protest. Să ne mărească şi sportul de loialitate până la 25% la cei cu vechime de peste 25 de ani, 15% până în 25 de ani şi 10% celor care au până în 15 ani vechime”, a spus secretara sindicatului arădean, Liliana Ghiţă.

Protestul s-a desfăşurat între orele 8 şi 10, iar pentru că au participat şi şoferii curselor de valori, au fost întârziate unele plăţi în judeţ. Totodată, relaţiile cu publicul au fost oprite la toate oficiile poştale, cu excepţia unuia din municipiul Arad (Oficiul nr. 7). AGERPRES

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *