News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In premiera sportiva pentru Arad, pe 27 iunie debuteaza primul turneu international de tenis, din categoria ATP Challenger Tour, turneu dotat cu premii in valoare de 50,000 $.

Arad Challenger face parte din circuitul Romanian Tennis Series, alaturi de Brasov Challenger si BCR Open Romania.

Initiativa turneului de la Arad apartine parteneriatului facut de Média-tique Sport Division, divizia companiei media detinuta de Ion Tiriac, McCann Worldgroup Romania si Primaria Municipiului Arad.

„In 2010, odata cu prima editie Arad Challenger, orasul nostru gazduieste nu doar un eveniment sportiv, ci ofera o sansa tenisului romanesc si valorilor locale” – a declarat Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad

„Am ales Aradul pentru ca vrem sa rasplatim eforturile acestui oras de a organiza an de an, turnee futures. Nu putem ramane indiferenti in fata pasiunii pentru tenis de care au dat dovada oamenii de tenis din acest oras” – a declarat Bogdan Enoiu, director General McCann Worldgroup Romania, cel care a avut ideea organizarii Romanian Tennis Series.

Arad Challenger se va desfasura intre 27 iunie si 4 iulie la Complexul Sportiv Riviera. In cadrul turneului participa jucatori din intreaga lume, in probe de simplu si de dublu, jucate pe suprafata de zgura. Calificarile vor avea loc intre 27-28 iunie, urmand ca pe 29 iunie sa inceapa primul tur de pe tabloul principal.

Principalul favorit este francezul David Guez (locul 137 ATP), urmat de Albert Ramos-Vinolas (Spania; 140), Guillaume Rufin (Franta; 173), Martin Fischer (Austria; 174), Antonio Veic (Croatia; 183), Victor Crivoi (Romania; 184), Vincent Millot (Franta; 187), Benoit Paire (Franta; 195).

Pe tabloul principal se gasesc 2 jucatori romani componenti ai echipei de Cupa Davis: Victor Crivoi si Marius Copil, care a primit primul Wild Card din partea organizatorilor.

„Atat timp cat exista astfel de actiuni inseamna ca tenisul din Romania este la un nivel foarte ridicat, iar Média-tique Sport Division va sustine oricand unui proiect de acest gen. Multumim Aradului si partenerilor pentru sprijin si pentru faptul ca inteleg cat de important este un asemenea eveniment pentru jucatorii romani de tenis.” – a declarat Cosmin Hodor, Directorul Turneului de Tenis Arad Challenger.

In cadrul Arad Challenger vor fi prezenti arbitrii de scaun romani, desemnati de catre ATP: Dan Nicolae, Lucian Stanciulescu si Vlad Zdrentu.

Supervizorul ATP este Carl Baldwin din Marea Britanie.

Tragerea la sorti a tabloului principal va avea loc duminica 27 iunie la ora 16 in prezenta lui Andrei Pavel, care va veni in oras cu doua zile inainte de startul challengerului pentru un alt eveniment adresat de data acesta tinerilor jucatori de tenis – „10 pentru Andrei Pavel”.

Ambele evenimente vor avea intrarea libera.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *