News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ARAD OPEN 2011 – FESTIVALUL DE ŞAH AL ARADULUI

Sport 16 iulie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Turneul de şah Arad Open, organizat de Şah Club Vados Arad în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad şi Consiliul Judeţean, a ajuns la ediţia a patra. Întrecerea din 2011 se anunţă un adevărat festival al sportului minţii: vor fi, pe lângă turneul principal, alte două competiţii dedicate copiilor, iar premiile sunt cu adevărat consistente.

Arad Open se desfăşoară în perioada 5-11 august, în ambianţa asigurată de acelaşi cadru special al sălii de concerte din Palatului Cultural. Cele două turnee de copii vor fi mai scurte cu două zile, ele urmând a avea loc între 6 şi 10 august.

Competiţiile celor mici sunt structurate astfel: una pentru cei sub 12 ani (născuţi după 1 ianuarie 1999) şi una pentru cei sub 8 ani (născuţi după 1 ianuarie 2003). Daca turneul principal este omologat de Federaţia Internaţională de Şah (FIDE) si conteaya pentru calculul Elo, turneele de copii vor fi si ele omologate de Federatia Romana de Sah, putându-se astfel câştiga categorii sportive si puncte CIV.

La festival poate să participe orice iubitor al şahului, iar jucătorii nelegitimaţi se vor putea legitima la unul din cluburile arădene pâna în chiar ziua începerii concursului. Organizatorii anunţă că arădenii care plătesc taxa de participare până pe 20 iulie vor beneficia de o reducere.

Fondul de premiere a crescut în acest an la 18.500 de lei, în special datorită recompenselor gândite pentru jucătorii amatori. De exemplu, locul 1 la fiecare sectiune Elo se premiază cu 600 de lei. Toate detaliile despre taxe si premii le găsiţi pe pagina de Internet oficială a concursului, www.aradopen.com.

E aşteptată o afluenţă mare de jucători. Prima ediţie, cea din 2008, a avut 118 jucători la start. În 2009 au fost 162, iar anul trecut s-au încris 172 de şahişti. Si în această vară la Arad se joacă şah !

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *