News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sâmbătă dimineaţă, la ora 9,00, Palatul Cultural din Arad a găzduit deschiderea oficială Festivalului de Şah. Ceremonia a fost onorată de prezenţa Doinei Melinte (preşedinte Autoritatea Naţională pentru Sport) şi ale lui Alexandru Meszar şi Viorel Bitang, director DJTS Arad respectiv director CSM Arad. Asistată de Alin Câmpeanu, Doina Melinte a efectuat apoi prima mutare la masa intai.

Prima rundă a open-ului principal a adus partide bune, într-una fiind protagonist David Bogdan, talentatul jucător arădean opunând o rezistenţă de cinci ore maestrului constănţean Alexandru Kutnik. De asemenea, juniorul maghiar Sandor Berta a jucat curajos împotrva campionului de anul trecut, Vlad Jianu. În ambele cazuri însă, rutina şi-a spus cuvântul. Arădeanul Flavius Alb a fost şi el autorul unui meci bun, remizând cu mult mai bine cotatul Cristian Veneţeanu.

Runda a doua a adus primele mari surprize. La prima masă, campionul României la juniori 14 ani, Ştefan Tomici, a reuşit o victorie în faţa primului favorit al turneului, marele maestru maghiar Imre Balogh. In același timp la masa a treia talentatul junior targmureșean Alexandru Pop a reușit o altă victorie de senzație, învingându-l cu piesele negre pe marele maestru bulgar Petar Drenchev.

Sâmbătă după-amiază încep cele două întreceri ale copiilor (sub 8 si respectiv sub 12 ani) reunite sub denumirea Cupa PAB Romania, iar seara, organizatorii Arad Open 2011 au programat o ieşire la Păuliş, pentru degustare de vinuri.

Duminică dimineaţă, de la 9,30, în paralel, au loc rundele trei şi doi din turneul principal respectiv al copiilor. După-masă, între 15,30 şi 16,15, în Parcul Eminescu, doi invitaţi surpriză vor juca o partidă demonstrativă cu piesele gigant care au făcut furori anul trecut. Se intră apoi în Palat pentru mutarea simbolică a primei mutări de la începutul rundei a patra. De la 18,30, se joacă şi runda a patra din turneul copiilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *