News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Arădeanul Călin Muscă investeşte 10 milioane de euro într-un nou spaţiu integrat de producţie Arădeanul Călin Muscă investeşte 10 milioane de euro într-un nou spaţiu integrat de producţie
Please follow and like us:
Pin Share

Arădeanul Călin Muscă, proprietarul Porkprod, fiul fermierului Dimitrie Muscă din judeţul Arad, investeşte 10 milioane de euro într-un nou spaţiu integrat de producţie, jumătate din investiţie fiind din fonduri europene, conform acestuia, scrie zf.ro.

„Investim 10 milioane de euro într-o capacitate de sacrificare, un spaţiu de tranşare, o fabrică de mezeluri, o linie integrată, complet nouă. Avem trei ferme de porci, la Iratoşu, Macea şi Olari, unde producem anual 85.000 de porci. La Macea avem abator, dar am atins limita maximă a capacităţii de producţie, de aceea investim în extindere“, a spus Călin Muscă. El a adăugat că noul spaţiu va avea o capacitate de abatorizare de 1.000 de capete/zi, iar în mai va fi pus în funcţiune. Acesta este cel mai mare proiect de investiţii al companiei Porkprod, de la înfiinţare – 2006 – până în prezent.

Călin Muscă susţine că investiţia de 10 milioane de euro face parte dintr-un plan mai amplu de extindere a companiei în viitor, în ciuda prezenţei pestei porcine africane (PPA).

În 2018, compania Porkprod a înregistrat o cifră de afaceri de 21,7 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de anul anterior, şi un profit net de 1 milion de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *