News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Arădeanul David Alexandru, campion naţional la şah blitz Arădeanul David Alexandru, campion naţional la şah blitz
Please follow and like us:
Pin Share

Zilele trecute au avut loc la București Campionatele Naționale de Șah, în probele de șah rapid (timp de gândire 15 minute plus 12 secunde adiționale după fiecare mutare) și blitz (timp de gândire 3 minute plus 2 secunde adiționale după fiecare mutare). Cei mai buni șahiști din țară s-au înfruntat pentru stabilirea celor două titluri de campion.

Mai întâi a avut loc finala de șah rapid unde maestrul international Alexandru David de la Vados Arad, a terminat neînvins competiția cu 7,5 puncte, la egalitate de puncte cu primul loc, însă coeficienții de departajare inferiori au făcut ca Alex să obțină “doar” medalia de argint, pierzând aurul în fața craioveanului David Gavrilescu.

Vicecampion la şah rapid

Jucătorul arădean a demonstrat însă și la șahul blitz că este unul din talentele șahului românesc (și in mod cert un viitor mare maestru) și a cucerit titlul de campion național, tot cu 7,5 puncte, la egalitate de puncte cu maestrul internațional albaiulian Mihnea Costachi, dar de data aceasta coeficienții de departajare au fost favorabili jucătorului nostru.

A fost ultima competiție majoră internă a anului, an care a debutat pentru arădenii de la Vados cu titlul de vicecampion național la șah clasic obținut de marele maestru Tiberiu Georgescu, a continuat cu medalia de bronz in Superligă dar și cu medalia de argint la Campionatele Uniunii Europene obținută de Filip Magold la șah clasic la categoria U12.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *