News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Prezenţa la Arad a secretarului de stat Radu Roatiş, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a pus bazele unui proiect important în acest domeniu.
„Dorim să creăm la Arad un Centru de pregătire continuă pentru bolile majore din domeniu, cum ar fi febra aftoasă, gripa porcină sau gripa aviară”, a declarat secretarul de stat Radu Roatiş. Principalul argument al acestei decizii este buna colaborare a instituţiei cu autorităţile locale, colaborare materializată în special prin alocarea unei noi locaţii instituţiei. „Am văzut deschidere maximă la autorităţile locale, care au înţeles că avem un rol comun: sprijinirea cetăţeanului. Noi, prin prevenţie şi siguranţă, administraţia locală prin celelalte aspecte legate de viaţă de zi cu zi”, a completat Radu Roatiş.
Centrul de pregătire continuă presupune dotarea suplimentară a Direcţiei Sanitar-Veterinare arădene cu mai multe „containere” – în fapt, laboratoare mobile – care pot fi deplasate rapid şi cu uşurinţă la eventualele focare de boală şi care să ofere în teritoriu posibilităţi de analiză şi o bază de date completă. „Urmărim, în primul rând, să avem o capacitate rapidă de reacţie, iar aceste containere speciale nu trebuie decât să fie transportate la faţa locului şi să fie conectate la energia electircă pentru a putea interveni înainte de extinderea focarului”, a mai declarat Radu Roatiş.
De asemenea, odată mutat la „casă nouă”, DSV Arad va deveni centru regional din toate punctele de vedere. „Va fi mărită capacitatea laboratorului, se va investi în instituţia noastră, deoarece DSV Arad trebuie să fie cât mai funcţional”, a afirmat, la rândul său, Gheorghe Ban, conducătorul institituţiei arădene.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *