News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Aradul, reprezentat de Asociația Foto Club la simpozionul „Fotografia de azi și de mâine” din Slovacia Aradul, reprezentat de Asociația Foto Club la simpozionul „Fotografia de azi și de mâine” din Slovacia
Please follow and like us:
Pin Share

Asociația Foto Club Arad a avut onoarea și plăcerea să fie invitată și să reprezentăm Aradul, respectiv România, în perioada 27 – 30  septembrie , la un eveniment deosebit din domeniul fotografiei în orașul Zilina din Slovacia.

La invitația colegilor de la Fotoklub Obzor din Zilina conduși de Ľubomír Lošonský și Milan Veliky am participat la un simpozion în cadrul proiectului „Fotografia de azi și de mâine” care a fost continuarea directă a proiectului de anul trecut din Lodz, Polonia.

Proiectul a fost scris și pus în aplicare în mod profesionist de colegii din Slovacia.

Scopul principal a fost stabilirea de viitoare colaborări între asociațiile de fotografie participante prin organizarea în comun de expoziții, ateliere foto, discuții și altele.

La Galeria Makovicky Dom a fost vernisată o expoziție cu fotografiile tuturor participanților și a fost prezentat un album tipărit cu imaginile pregătite de fiecare club. Din partea Uniunii Democratice a Slovacilor și Cehilor din România cu sediul la Nădlac, județul Arad, am oferit un set de cărți în limba slovacă. Totodată am mai oferit participanților mai multe materiale de promovare a orașului și județului Arad. Mai târziu cluburile foto prezente au pregătit o prezentare multimedia de câte 10 minute.

Au fost prezente delegații din: Polonia – Lodz, Slovacia – Zilina, Cehia – Nachod, Ungaria (Szentes și Kiskunfelegyhaza), Serbia – Novi Sad, Lituania – Ukmerge, România – Asociația Foto Club Arad. Am fost acolo împreună cu colegii mei de club Octavian Iolu cu soția și Monica Szentes.

Colegii noștri de la Fotoklub Obzor merită toate felicitările noastre pentru organizarea acestui reușit simpozion !

La rândul nostru am  invitat pe fotografii slovaci, dar și pe ceilalți participanți la simpozion să viziteze Aradul, respectiv România și să ne prezinte fotografiile lor în cadrul unor vernisaje!

În orașul Zilina și în localitațile prin care am trecut, am vizitat și am fotografiat  locuri și lucruri deosebite: Bratislava, Trencin, Budapesta. Am urcat totodată și Vârful Chleb din Vratna.

Pe drumul până în Zilina și înapoi am văzut locuri și peisaje pitorești care ne îndeamnă să revenim!

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *