News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Aseară a avut loc un cutremur în Arad, conform Institutului Național de Seismologie Aseară a avut loc un cutremur în Arad, conform Institutului Național de Seismologie
Please follow and like us:
Pin Share

INFP anunţă două cutremure în România. Primul, de suprafaţă, a avut o magnitudine de 2 şi s-a înregistrat la Arad. Al doilea a avut o magnitudine 3.2, dar s-a produs la o adâncime de peste 100 de kilometri în Vrancea.

Luna martie aduce amintiri triste pentru români de la devastatorul cutremurul din 1977. INFP anunţă că două sesime cu magnitudine mici s-au produs în seara zilei de 29 februarie, la Arad şi în Vrancea.

Cutremurul din Arad a avut loc la ora 20,35 și a avut o magnitudine de 2, la o adâncime de 7 km. 

Romania este o tara cu seismicitate ridicata. Alaturi de Grecia, Turcia, Italia si tari din Peninsula Balcanica, Romania a cunoscut, de-a lungul timpului, experienta unor cutremure de mare magnitudine, cu efecte distrugatoare, pierderi de vieti omenesti si insemnate pagube materiale. Foarte adesea, marile seisme cu originea pe teritoriul Romaniei au fost resimtite pe arii foarte intinse in Europa Centrala, precum si in sudul si estul continentului. Desi nu intotdeauna efectele cutremurelor au fost devastatoare, riscul seismic in Romania este important, iar capitala Bucuresti se afla pe locul 2 in Europa, ca nivel al riscului seismic, dupa Lisabona. Cele mai distrugatoare cutremure din Romania isi au originea intr-o zona situata la Curbura Carpatilor Orientali, zona epicentrala desemnata in literatura de specialitate sub numele de regiunea Vrancea. De departe, regiunea seismogena Vrancea reprezinta cea mai activa zona epicentrala din Romania, sursa a numeroase cutremure distrugatoare; cutremurele majore vrancene, prin efectele lor uneori catastrofale, au fost mentionate si cunoscute din cele mai vechi timpuri, informatii vagi despre efectele lor datand inca din primul mileniu, inainte de anul 1000 d.H. Si acest lucru se explica prin faptul ca aceste cutremure se manifesta violent pe arii foarte intinse, urmari distrugatoare semnalandu-se la distante relativ mari fata de epicentru.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cutremure-in-vrancea-si-arad_277504.html#ixzz41dwKoNW0

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *