News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad

Asigurările de viață și cele pentru locuințe au fost cele mai dinamice segmente ale pieței de asigurări, în anul 2011, și au contribuit semnificativ la atenuarea ritmului de scădere a volumului total de prime brute subscrise la nivelul întregii industrii de asigurări.

Potrivit cifrelor preliminare, centralizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, volumul total al primelor brute subscrise s-a situat, anul trecut, la peste 7,9 miliarde lei, nivel care arată o scădere nominală de 4,30% comparativ cu subscrierile de 8,3 miliarde lei aferente anului 2010. La sfârșitul anului 2010, piața de asigurări înregistrat o scădere nominală a subscrierilor de 6,36% comparativ cu 2009.

“Piața de asigurări din România a început să-și atenueze ritmul de scădere a volumului de subscrieri. Redresarea economiei, în ansamblul său, și reintrarea acesteia pe o tendință de creștere sustenabilă va susține, pe termen mediu, evoluția pozitivă a industriei de asigurări. Starea economiei nu este însă singurul obstacol cu care se confruntă piața de asigurări. Pentru o recuperare mai rapidă, societățile din această industrie trebuie să devină mai flexibile, pentru a se adapta cerințelor consumatorilor și a satisface aşteptările acestora, atât la nivelul produselor, cât și la cel al distribuţiei și al calității serviciilor”, a declarat președintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Constantin Buzoianu.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *