News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:

Agenţia pentru Protecţia Mediului Arad avertizează proprietarii de terenuri că arderea miriştilor şi a vegetaţiei ierboase este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea unor boli sau dăunători specifici.

În conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, modificată şi aprobată prin Legea 265/2006, deţinătorii legali de terenuri „nu ard miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă”.

În situaţii de necesitate, pentru solicitarea acceptului de ardere a miriştilor sau a vegetaţiei ierboase, deţinătorii legali de terenuri vor depune la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad, următoarele acte:

•         act doveditor de la Direcţia Fitosanitară privind prezenţa bolilor sau dăunătorilor pe terenurile ce fac obiectul solicitării, act care să specifice că arderea miriştilor sau a vegetaţiei ierboase se impune ca o măsură de carantină fitosanitară pentru a preveni răspândirea unor boli sau dăunători specifici culturii respective

•         notificare către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad

•         notificare către GNM – Comisariatul Judeţean Arad

•         acceptul primarilor localităţilor pe care sunt situate terenurile

•         harta terenului cu localizarea suprafeţei şi proximitatea faţă de arii protejate

APM Arad nu îşi va da acceptul pentru incendierea miriştilor în scopul eliberării terenurilor de resturile vegetale rezultate în urma recoltării.

Arderea miriştilor fără acceptul autorităţii de mediu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoane fizice, şi de la 25.000 la 50.000 lei pentru persoane juridice (conform art. 96 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului cu completările şi modificările ulterioare). (comunicat APM)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.