News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Astăzi, 11 ianuarie, autoritățile au început masacrarea teilor de pe Bulevardul Revoluției, în zona Hotelului Continental-Astoria. Mișcarea Arădeană dorește să tragă un semnal de alarmă asupra acestei măsuri luate de Gheorghe Falcă, deoarece dă naștere unei probleme care vizează sănătatea arădenilor și frumusețea orașului deopotrivă.

Recentele “toaletări” ale copacilor pe străzile din centru, dar și deja cunoscutele ”beautificări” de pe malul Mureșului din zona Parcului Europa, ne mutilează copacii și sunt făcute fără(!) avizul unor specialiști. Cel mult se face uz de un aviz ilegitim, întrucât aceste avize permit reducerea coroanei cu cel mult 30%, ori firma angajată de Primăria Municipiului Arad le retează în totalitate !

Tăierea cu parafă portocalie a dreptului arădenilor la un mediu curat și verde pare că nu se oprește. După masacrarea Parcului Pădurice și a desființarea a numeroase zone verzi, acțiunile barbare girate de Primarul Falcă trebuiesc oprite, altfel riscăm ca după această operațiune cu drujba, să se constate oficial că cioturile rămase nu arată bine și se va purcede la eliminarea totală a teilor.

Ar mai fi de arătat caracterul ilegal și neconstituțional al acțiunii prin încălcarea articolului 6 din Legea 24/2007 care spune că “Statul recunoaște dreptul fiecărei persoane fizice la un mediu sănătos, accesul liber pentru recreere în spațiile verzi proprietate publică, dreptul de a contribui la amenajarea spațiilor verzi, la crearea aliniamentelor de arbori și arbuști, în condițiile respectării prevederilor legale în vigoare.” (Miscarea Aradean)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *