News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

USL Arad a prezentat în ultimul an numeroase informaţii, argumente şi, credem noi, indicii concludente cu privire la actele de corupţie din Primăria Arad şi Consiliul Judeţean Arad. Ancheta DNA derulată în ultimele zile la aceste instituţii, care îi vizează pe primarul Gheorghe Falcă şi preşedintele Nicolae Ioţcu este din punctul nostru de vedere o consecinţă normală a faptelor comise de aceştia.

USL Arad a atras atenţia de nenumărate ori asupra procedurilor dubioase de atribuire a lucrărilor publice, câştigate în mod constant de firmele apropiate PDL. Unele dintre aceste firme au semnat contracte de zeci, sute de milioane de euro cu instituţiile conduse de PDL. În timp ce aceste firme au prosperat utilizând contracte publice şi bani publici, am observat împreună cu cetăţenii că liderii PDL Arad s-au îmbogăţit peste măsură, au acumulat mari sume de bani în conturi şi şi-au construit vile de lux. Ne întrebăm de unde au atât de mulţi bani? Poate vom afla cu ajutorul instituţiilor abilitate!

Sperăm că DNA va descoperi încălcările grave ale legii pe care noi, din poziţia în care ne aflăm, le-am semnalat. Sperăm de asemenea că instituţiile statului vor ancheta şi alte licitaţii dubioase organizate de reprezentanţii PDL în administraţia locală (administrarea spaţiilor verzi, studiile de fezabilitate, contractele firmelor aparţinând membrilor de familie etc.).

Reamintim opiniei publice faptul că primarul Gheorghe Falcă este inculpat într-un proces penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave încă din anul 2006. Din păcate, nici astăzi nu s-a ajuns la o soluţie, măcar în primă instanţă. Procesul a fost amânat din nou pentru luna mai şi sunt astfel şanse ca Gheorghe Falcă să se prezinte pentru a doua oară în faţa electoratului cu prezumpţia de nevinovăţie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *