News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

rusu

Atleţii au reluat rapid pregătirile în acest an. Din data de 5 ianuarie, arădenii trag tare la sala Gloria de pe faleza Mureşului, unde acumulează fizic. Pe lângă sportivii de performanţă, care deja sunt obişnuiţi cu regimul de pregătire pe timp de iarnă, la antrenamente vin şi câteva fete începătoare, selectate în toamnă din şcoli:„Momentan ne pregătim în sală, iar din februarie, dacă vremea va continua să fie bună, urmează să mergem pe stadionul Gloria, pentru alergări şi antrenamente specifice. Îi avem în lotul de perspectivă pe Raul Rusu şi Denis Both, ambii specializaţi pe suliţă, dar în pregătire mai avem alţi 4-5 sportivi, de la care aşteptăm câteva medalii în acest an, cum ar fi Flavius Gianga, Alex Both, Paul Ioja sau Robert Both. De asemenea, în toamnă am depistat 3-4 fete începătoare, pe care le-am cunoscut la acţiunea noastră de selecţie în şcoli. Am discutat şi cu părinţii lor, sunt talentate şi deja vin la sală”, ne-a declarat profesorul Constantin Miclea, antrenor al secţiei de atletism la CSM Arad.

Premieră în primăvară, pe stadionul Gloria!

Sezonul de sală este mai puţin atractiv pentru sportivii CSM-ului, dar chiar şi aşa, clubul arădean va avea reprezentanţi şi la finalele din acest an. „Vom merge doar la finale în sală, la juniori II, tineret şi seniori, spre sfârşitul lunii februarie. Avem câţiva sportivi, cum ar fi Andrei Gag la greutate, Daniel Lazăr la 60 şi 200 de metri, dar şi pe juniorii II Gianga şi Ioja”, mai spune Constantin Miclea. Aradul va găzdui, în premieră, la începutul primăverii, o competiţie oficială la nivel naţional, la care CSM îşi propune obiective importante: „Prima competiţie importantă a anului, cea care deschide sezonul de primăvară, va avea loc chiar la Arad, în 8-10 martie, este vorba despre Campionatul Naţional de aruncări lungi. Acolo vizăm baremuri de calificare pentru Cupa Europei din Portugalia.”

Rusu şi Both – promisiunile anului

Raul Rusu şi Denis Both sunt atleţii arădeni care promit cel mai mult în acest an, unul în care pe lângă deja obişnuitele performanţe pe plan intern, Constantin Miclea se aşteaptă şi la rezultate bune pe plan internaţional: „Raul Rusu, aflat în ultimul an de juniorat, are un an dificil, va avea şi Bacalaureatul, iar în paralel cu pregătirile trebuie să ia şi meditaţii. Principalul lui obiectiv în 2014 este calificarea la Campionatul Mondial de juniori I din SUA, unde să prindă şi finala probei de suliţă. Denis Both are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret din China, de la 1 ianuarie este şi el bursier olimpic.  (sportularadean.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *