News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

maris fest 2014

Festivalul de la Bulci „Maris Fest” a concurat serios cu cel de la Vama Veche în privinţa atmosferei şi a numelor mari care au urcat pe scena din micuţa localitate arădeană. Aflat la cea de a şasea ediţie, „Maris Fest” a fost caracterizat – cel puţin sâmbătă – drept „un regal de folk”, artiştii care au urcat pe scenă oferind publicului momente memorabile. Şi au fost răsplătiţi aşa cum se cuvine, fanii fredonând alături de interpreţi melodiile care au încins serios atmosfera la Bulci. Atât de serios încât Mircea Vintilă s-a trezit asaltat pe scenă de două domnişoare, cu care ulterior a şi cântat melodia „Miruna”.

Ediţia din 2014 a început vineri, 1 august, când pe scenă au urcat Felix Alin Bejan (un debut promiţător), grupul AMMA, Old Lady’s Band, Vasile Gondoci şi capul de afiş al serii Nova Band – o trupă care a câştigat luna trecută Marele Premiu la festivalul de muzică folk de la Întregalde.

Sâmbătă a fost ziua „greilor”, după surorile Ana şi Maria Jula (o prezenţă plină de sensibilitate,  ca de fiecare dată) pe scenă urcând Nelu Pitic, Daniel Julean şi Trupa de Serviciu, Mircea Bodolan, Adrian Ivaniţchi, Marius Baţu şi Mircea Vintilă. „Am avut sâmbătă, pe scenă, patru corifei ai muzicii folk din România, Mircea Bodolan, Adrian Ivaniţchi, Marius Baţu şi Mircea Vintilă, ceea ce spune multe despre importanţa acestui festival, ajuns la cea de a şasea ediţie”, a declarat Ionel Costin, unul dintre organizatori.

Atmosfera a fost una senzaţională, Mircea Vintilă, care a cântat în premieră la Bulci, arătându-se surprins plăcut de public.

La eveniment şi-au făcut apariţia şi oficialităţile locale, în frunte cu primarul Ion Micurescu, alături de numeroşi oaspeţi, între care i-am remarcat pe deputatul Claudia Boghicevici, senatorul Constantin Traian Igaş şi prim-vicepreşedintele PDL Arad Corina Crişan. De remarcat, că deputatul Claudia Boghicevici este o susţinătoarele a festivalului, oferindu-şi sprijinul la ultimele două ediţii.

De remarcat, că aproximativ 1500 de persoane au luat parte, vineri şi sâmbătă, la festival.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *