News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Autorităţile locale vor colecta trimestrial deşeurile de echipamente electrice şi electronice

Curiozitati 12 noiembrie 2010 admin 0

autorităţile locale sunt obligate să colecteze de la populaţie DEEE-uri1 autorităţile trebuie să asigure existenţa şi funcţionarea a cel puţin unui punct de colectare a DEEE la 50.000 de locuitori1 Ca urmare a adoptării în 13 octombrie1 cantitatea de DEEE-uri colectată fiind de 4.920 kg1 cel puţin o dată pe trimestru. De asemenea1 colectându-se o cantitate de 2.783 Kg DEEE uri1 dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca şi echipamentul nou furnizat. Sumele colectate de organizaţiile colective de la producători vor fi folosite exclusiv pentru1 dar nu mai puţin de un punct de colectare în fiecare localitate.O altă noutate este aceea că1 distribuitorii sunt obligaţi să preia DEEE în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou1 fără a solicita plata1 iar la cea de-a treia ediţie trimestrială care a avut loc în 1-2 octombrie s-a colectat de la populaţie o cantitate de 4.080 Kg DEEE.1 în cazul furnizării unui produs nou1 în sistem unul la unul1 la solicitarea cumpărătorului1 manipulare1 Marea Debarasare” din acest an va avea loc în perioada 3-4 decembrie. Prima ediţie trimestrială a campaniei1 Marea Debarasare” în judeţul Arad s-a desfăşurat în zilele de 26-27 martie1 transport7 tratare1 valorificare şi eliminare nepoluantă a DEEE provenite de la gospodăriile particulare şi pentru finanţarea campaniilor de educare şi informare a consumatorilor. Ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţa1
Please follow and like us:
Pin Share

Ca urmare a adoptării în 13 octombrie, a HG 1037/2010 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, autorităţile locale sunt obligate să colecteze de la populaţie DEEE-uri, cel puţin o dată pe trimestru. De asemenea, autorităţile trebuie să asigure existenţa şi funcţionarea a cel puţin unui punct de colectare a DEEE la 50.000 de locuitori, dar nu mai puţin de un punct de colectare în fiecare localitate.

O altă noutate este aceea că, în cazul furnizării unui produs nou, la solicitarea cumpărătorului, distribuitorii sunt obligaţi să preia DEEE în aceleaşi condiţii precum cele de livrare a produsului nou, în sistem unul la unul, fără a solicita plata, dacă echipamentul este de tip echivalent şi a îndeplinit aceleaşi funcţii ca şi echipamentul nou furnizat.

Sumele colectate de organizaţiile colective de la producători vor fi folosite exclusiv pentru finanţarea operaţiunilor de colectare, manipulare, transport, tratare, valorificare şi eliminare nepoluantă a DEEE provenite de la gospodăriile particulare şi pentru finanţarea campaniilor de educare şi informare a consumatorilor.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a anunţat că ultima ediţie a campaniei ,,Marea Debarasare” din acest an va avea loc în perioada 3-4 decembrie.

Prima ediţie trimestrială a campaniei ,,Marea Debarasare” în judeţul Arad s-a desfăşurat în zilele de 26-27 martie, cantitatea de DEEE-uri colectată fiind de 4.920 kg, a doua ediţie a avut loc în 25-26 iunie, colectându-se o cantitate de 2.783 Kg DEEE‑uri, iar la cea de-a treia ediţie trimestrială care a avut loc în 1-2 octombrie s-a colectat de la populaţie o cantitate de 4.080 Kg DEEE.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *