News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Balonul de Aur 2019, Messi și Ronaldo din nou rivali Balonul de Aur 2019, Messi și Ronaldo din nou rivali
Please follow and like us:
Pin Share

Bătălia pentru jucătorul anului este una deschisă, presa oferind deja lista cu nominalizații pentru Balonul de Aur, unde Messi, Cristiano Ronaldo și Virgin Van Dijk sunt in pole position.

Dacă fanii sportului din România trebuie să se mulțumească cu Simona Halep, care este, în continuare, în carul de ași la final de an, în fotbal este foarte greu ca un român să fie cel mai bun fotbalist al Europeu. Decernarea Balonului de Aur este dovada cea mai bună, nu s-a întâmplat până acum ca un jucător din țara noastră să fie în top 3.

Balonul de Aur a devenit un motiv de rivalitate indirectă între Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Cei doi jucători sunt pe picior de egalitate în ceea ce privește cucerirea acestui premiu, cu cinci trofee.  De altfel, in ultimii zece ani, mereu un jucător al Barcelonei sau al lui Real Madrid a fost cel care a triumfat.

După 11 ani, un jucător care evolueaza în Premier League este favorit la câștigarea Balonului de Aur

În 2008, pe vremea cand Cristiano Ronaldo evolua la Manchester United, el câștiga primul sau Balon de Aur. Puțini aveau să știe că până în prezent nimeni din cel mai puternic campionat al Europei nu avea sa mai câștige premiul oferit de France Football. De asemenea, importanța decernării trofeului a luat amploare, iar această rivalitate între Messi și Ronaldo a ridicat-o la un alt nivel.

Casele de pariuri au listat deja cotele pentru Balonul de Aur 2019. Virgil Van Dijk, fundașul lui Liverpool este favorit în această ierahie. Pentru cei care joacă la pariuri online, Fortuna, unul dintre cei mai populari operatori de pariuri sportive din România îi oferă olandezului o cotă de 1.55 pentru ridicarea trofeului. Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt pe locurile 2 și 3 în accepțiunea acestei agenții de pariuri online, cât și offline. Capitanul Barcelonei are o cotă de 2.90, în timp ce portughezul primește 8.50.

Ce performanțe au obținut favoriții?

Sezonul trecut a fost unul în care echipele din Anglia au pus stăpânire pe fotbalul european. Atât finala Europa League, cât și cea din Champions League, a fost o afacere între echipele din Premier League. Liverpool a învins-o pe Tottenham în finala celei mai prestigioase competiții fotbalistice de pe batrânul continent. Virgil Van Dijk a fost unul dintre cei mai importanți oameni din lotul echipei lui Jurgen Klopp.

Lionel Messi nu a mai ajuns în ultimul act al Champions League, care este un aspect important în alegerea favoritului la câștigarea Balonului de Aur.  Totusi, argentinianul a fost cel mai bun marcator al ediției 2018/19, cu 12 reușite. El s-a mulțumit să câștige La Liga, marcând 36 de goluri și să fie finalist în Copa del Rey. În 2019, Barcelona a luat cel de-al 26-lea titlu din istorie și al doilea consecutiv, dar a ratat șansa de a face din nou eventul. A fost învinsă în finala cupei,de către Valencia,

O parte a presei sportive din întreaga lume l-a dat pe Cristiano Ronaldo favorit, contrar cotelor afișate de agențiile de pariuri. Starul portughez a reușit să câștige trofee atât cu echipa de club, cât și cu echipa națională. Din 2018 și până în prezent, acesta a înscris 26 de goluri pentru campioana Italiei. A reușit să fie parte importantă a câștigării celui de-al 35-lea titlu din istoria lui Juventus Torino și cel de-al 8-lea consecutiv. Fără îndoială a fost un sezon bun pentru lusitan, cu atât mai mult pentru el, care a reușit să câștige prima ediție a Uefa Nations League. Portugalia a câștigat pe teren propriu prima finala de Liga Națiunilor din istorie, în fața Olandei. Cu Cristiano Ronaldo titular și căpitan, naționala portugheză s-a impus cu 1-0, singurul gol al meciului venind din partea lui Goncalo Guedes.

Câștigătorul de anul trecut nu a mai fost nominalizat. Luka Modric (Real Madrid) a devenit primul jucător din istorie care câștigă trofeul în anul precedent și apoi nu este nominalizat pe lista de 30 favoriți la câștigarea Balonului de Aur a anului următor. Decernarea ediției din 2019 a fost programată să aibă loc pe 2 decembrie, la Teatrul Chatelet din Paris. Este pentru a doua oară consecutiv când o bijuterie a arhitecturii franceze găzduiește decernarea Balonului de Aur. În 2018, Grand Palais a fost locul de întâlnire pentru cei mai buni fotbaliști.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *