News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BANCA MONDIALA A ANUNTAT CA SUB 10%DIN POPULATIA MONDIALA ESTE AFECTATA DE SARACIE BANCA MONDIALA A ANUNTAT CA SUB 10%DIN POPULATIA MONDIALA ESTE AFECTATA DE SARACIE
Please follow and like us:
Pin Share

În acest an, sărăcia afectează sub 10% din populația lumii, însă Africa subsahariană rămâne în continuare o zonă îngrijorătoare, conform unui raport al Băncii Mondiale, transmiteAgerpres.

În raportul întregii populații, 702 milioane de persoane, într-un procent de 9,6% trăiesc în pragul sărăciei.

Ultima statistică referitoare la gradul de sărăcia a fost realizată în 2012, atuni când s-a constatat că 902 milioane de oameni, adică 13% din populația lumii trăiește de pe o zi pe alta. În 1999, lucrurile stăteau și mai rău, atunci 29% dintre oameni erau în criza neajunsurilor.

„Aceste previziuni ne arată că am putea fi prima generație din istorie care pune capăt sărăciei extreme”, a declarat președintele Băncii Mondiale, Jim Yong-kim.

Documentul transmis de Banca Mondială a precizat că nu se cunsosc încă date relevante în ceea ce privește sărăcia din Orientul Mijlociu și Maghreb, din cauza războaielor din cele mai importante țări din regiune.

Sursa: b1.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *