News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BANI DE LA UE CA SA DEVENIM INDEPENDENTI DE RUSIA BANI DE LA UE CA SA DEVENIM INDEPENDENTI DE RUSIA
Please follow and like us:
Pin Share

Statele membre UE au acceptat marți propunerea Comisiei Europene de a investi 217 milioane de euro într-o serie de 15 proiecte cheie de infrastructură energetică trans-europene, scrie într-un comunicat al Comisiei Europene.

Cea mai mare sumă (179,3 milioane de euro) urmând să fie acordată Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA pentru lucrări de execuție pe teritoriul României la sistemul național de transport a gazelor naturale în vederea dezvoltării unei conducte care va face legătura dintre din Bulgaria și Austria via România și Ungaria.

„Cu această finanțare vom ajuta la asigurarea livrărilor și vom integra pe deplin piața energetică europeană prin conectarea rețelelor din întreaga Europă. Trebuie să continuăm cu modernizarea rețelelor noastre energetice pentru a aduce orice țară în continuare izolată în piața energetică europeană”, a declarat comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Cańete.

Din cele 15 proiecte selectate pentru finanțare, 9 sunt în sectorul gazelor naturale (care vor beneficia de un ajutor financiar de 207 milioane de euro) și 6 în sectorul energiei electrice (care vor beneficia de un ajutor de 10 milioane de euro). De asemenea, 13 proiecte vizează finanțarea unor studii, precum studii de impact asupra mediului (finanțare de 29 milioane de euro) și două lucrări de construcție (188 milioane de euro).

Interconectorul care va lega rețelele de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Austria reprezintă un pas important pentru dezvoltarea pieței gazelor naturale din UE deoarece va permite ca gazele naturale din regiunea caspică și din alte posibile surse, inclusiv GNL, să ajungă în Europa Centrală.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *