News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Barajul UTA – Poli, e vremea bătăliei finale pentru Liga 1! Barajul UTA – Poli, e vremea bătăliei finale pentru Liga 1!
Please follow and like us:
Pin Share

Joi, 15 iunie 2017, ar putea fi ziua în care UTA revine după atâţia ani de aşteptare în elita fotbalului românesc.

“Roş-albii” se află în faţa unui moment unic în istoria clubului, iar o victorie în barajul cu Poli ar rămâne cu siguranţă întipărită în memoria oricărui suporter al Bătrânei Doamne. Învinsă cu 2-1 în manşa tur, de la Timişoara, UTA trebuie să demonstreze că vrea şi poate să promoveze în Liga 1, dar pentru asta are nevoie de o cu totul altă atitudine şi prestaţie decât cea de luni seara, când doar ratările celor de la Poli a salvat-o de la o înfrângere clară. La cum a jucat, UTA a obţinut aproape rezultatul perfect pe “Dan Păltinişanu”, iar golul lui Strătilă ţine aprinsă flacăra speranţelor arădenilor, de a vedea pe viu, din acest an, meciuri de primă divizie la Arad. Toate drumurile duc joi spre cetatea Şiriei, unde mica şi cocheta arenă “Otto Greffner” va găzdui probabil cel mai important meci din istoria sa, un duel UTA – Poli de gradul 0! Cu doar 2.000 de locuri omologate, conducerea clubului arădean făcând eforturi ca toţi spectatorii să beneficieze de scaune, pentru a urmări comod meciul, stadionul din Şiria va fi pentru două ore un adevărat “cazan” în fierbere. Se anunţă un derby al vestului foarte aprins şi disputat, cu un Ionuţ Popa inamic număr 1, după ce la finalul meciului tur a provocat un adevărat scandal. Cu un comportament nedemn de un asemenea duel şi cu declaraţii incendiare la adresa suporterilor UTA-ei, antrenorul lui Poli şi-a pus practic tot Aradul în cap, iar azi după-amiază va avea viaţă grea la Şiria.
Toate drumurile duc în cetatea Şiriei! 

Popa e sigur însă de echipa sa, promiţându-le utiştilor că le va da multe goluri în retur, pentru a demonstra cine e şeful. Foarte motivaţi şi deranjaţi de atitudinea lui Popa, jucătorii lui Laurenţiu Roşu, în frunte cu Adrian Petre şi Strătilă, au declarat însă că Poli va avea mari surprize şi că la final, Aradul va declanşa fiesta. E clar că totul se va decide în iarbă, acolo unde Poli s-a dovedit superioară în primul meci, fără însă a tranşa soarta barajului. Ajutaţi şi de două decizii de arbitraj şi neinspiraţi în faţa porţii în tur, timişorenii speră să scape cu bine din infernul arădean, pe care fanii UTA-ei i-l pregătesc. Revenind la aspectul strict fotbalistic, Roşu ar putea schimba în formula de start, destul de neinspirată pe “Marele Oval”, cele mai mari bătăi de cap fiind la mijlocul terenului, zonă unde Tănase, Jorza sau Vîlceanu emit pretenţii la tricoul de titular. Apărarea a avut mari probleme la Timişoara, dar linia defensivă pare să fie bătută în cuie, cu Manea strângând totuşi din dinţi, în timp ce în atac tandemul Curtuiuş – Petre va trebui să producă infinit mai mult. De cealaltă parte, Poli e bună la fazele fixe, cu fotbalişti masivi şi bine dotaţi fizic, puşi în valoare de un Croitoru esenţial la ultima pasă, dar periculoasă şi pe benzile laterale, unde viteza unui Bărbuţ sau Mailat poate surprinde.
Meciul, aproape sigur netelevizat
Poli îşi face temele şi pune presiune şi pe arbitri, făcând memoriu la CCA după prestaţia lui George Găman, astfel că un rol important, dar sperăm noi nu decisiv, îl va avea brigada care va împărţi dreptatea la Şiria. Orice detaliu va fi important în duelul de azi, în care UTA va trebui să dea totul şi să creadă până în ultima secundă în promovare. Din păcate, există şanse mari ca meciul să nu fie televizat, dar clubul arădean face eforturi să transmită în regim intern partida, intenţionând să amplaseze un ecran mare în centrul Aradului, cel mai probabil în Piața Avram Iancu. Vom reveni, în acest sens, cu detalii. Manşa retur a barajului de promovare/retrogradare în Liga 1, dintre UTA şi ACS Poli, se joacă joi, ora 17:30, la Şiria.
Foto: uta-arad.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *