News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Bărbat din Chișineu-Criș, cercetat pentru că producea țuică peste limita permisă Bărbat din Chișineu-Criș, cercetat pentru că producea țuică peste limita permisă
Please follow and like us:
Pin Share

Polițiștii Orașului Chișineu-Criș au desfășurat, la data de 15 noiembrie a.c., o percheziție la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, unde a fost depistată cantitatea de 288 de litri de țuică, 73 de litri de vin, precum și un cazan funcțional pentru distilat alcool, fără documente  legale.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 200 litri de băuturi spirtoase în vederea comercializării, conform art. 142 Cod Fiscal, fiind indisponibilizați 288 de litri de țuică.

Articolul 142 lit. H). din Codul Fiscal prevede că deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a  40 de litri alcool etilic, 200 de litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare altele decât bere sau vinuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *