News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Baschetbalistele Aradului au eliminat Sepsi și vor juca finala campionatului! Baschetbalistele Aradului au eliminat Sepsi și vor juca finala campionatului!
Please follow and like us:
Pin Share

Semifinala Ligii Naționale de baschet feminin dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FCC UAV Arad a avut un scenariu aproape imposibil de imaginat! Outsideră în fața campioanei ultimelor șapte ediții de campionat și reprezentantei României în acest sezon de Euroligă, echipa galben-albastră a produs marea surpriză. Deși porneau cu șansa a doua, americanca Easley și colegele sale știau că se poate în fața unei formații totuși slăbite față de ultimele stagiuni, fără românce de valoare și cu straniere ce nu excelează, excepție făcând poate doar bulgăroaica Hristova. Au mai intervenit și problemele de lot, în special accidentarea ex-arădencei Akathiotou, astfel că Sepsi nu mai era nici pe departe acea sperietoare a ultimului deceniu. Învingătoare în fața covăsnencelor în returul din sezonul regulat cu un clar 63-47, Aradul a dat lovitura și în primul meci al semifinalei din Secuime, 86-79 și putea închide conturile în partida cu numărul 2, de la Arad. Sepsi a revenit însă în joc și a câștigat cu 66-55 pe Mureș, făcându-ne să credem că victoria în meciul 3, decisiv, nu îi mai poate scăpa. Nu a fost însă cazul, asta pentru că arădencele au crezut în șansa lor până la capăt și s-au mobilizat exemplar în fața fostei campioane, părăsită parcă și de suporteri, Sepsi Arena având multe scaune goale în această seară.

Ce nebunie: calificare tranșată în deplasare! Victoria unei echipe și visul continuă

A fost 63-72 (11-8, 18-14, 16-22, 18-28), cu o desfășurare similară primului meci al semifinalei, în care gazdele au condus ostilitățile în cea mai mare parte a timpului, dar trupa sârbului Popov a știut să stea aproape, la sub 10 puncte diferență, pentru a declanșa apoi asaltul final în ultimul sfert, când arădencelor le-a intrat aproape tot! În primul sfert s-a jucat slab, 11-8 după 10 minute, iar la pauza mare, gazdele au reușit să mărească ecartul la șapte puncte, 29-22. FCC UAV a arătat mult mai bine în a doua jumătate a meciului, iar la capătul a trei sferturi, Sepsi mai avea doar un singur punct în plus pe tabelă, 45-44. Diferența s-a făcut în sfertul patru, când arădencele au aruncat excelent de la trei puncte, prin Voica-Nagy, Vitulova și Mititelu, reușind să se distanțeze la opt lungimi. Finalul a fost o zbatere continuă pentru Sepsi, care în ciuda eforturilor făcute de Hristova, nu a mai putut reveni, Easley fiind necruțătoare de la linia de aruncări libere, victorie cu 72-63 pentru Arad! Vitulova, 19 puncte și 11 recuperări și Hristova, autoare a 23 de puncte și 11 recuperări, au reușit câte un „double-double”. Prestație foarte bună a avut la coordonare și americanca Aradului, Taylor Murray, 8 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive și indice eficiență 21, cel mai bun din tabăra Aradului și al doilea din meci, după Hristova.

Finală cu marea favorită la titlu, dar Constanța a tremurat cu Târgoviște!

Easley, Voica-Nagy, Mititelu, Biszak și Ghiță au contribuit și ele cu puncte prețioase, așa că putem spune că FCC UAV a câștigat în special ca și echipă, cu o apărare bine pusă la punct și o tactică câștigătoare, Miroslav Popov impunându-se în duelul său cu Zoran Mikes. Performanță frumoasă și calificare în finala campionatului pentru echipa de baschet feminin a Aradului. Și mai important de remarcat e că FCC UAV a oprit hegemonia de opt ani a lui Sepsi și după doi ani va juca din nou cu trofeul pe masă. O va face împotriva echipei din Constanța – lider al sezonului regulat și câștigătoare a Cupei României, care însă s-a chinuit teribil în semifinala cu CSM Târgoviște, 2-1 la general și 71-66 astăzi acasă, în meciul decisiv! Un motiv în plus ca „ICIM” să spere la titlu, mai ales că nu s-a mai cucerit un trofeu de un deceniu! Pentru Sepsi SIC e final de ciclu, echipa din Secuime pierzând tot acasă și Cupa României, eliminată tot în semifinală de CSM Constanța! Vom reveni cu declarațiile de la Sfântu Gheorghe și programul complet al finalei!

Formații și marcatoare:

Sepsi Sfântu Gheorghe: Hristova 23 (2×3), Nystrom 12 (1×3), Gereben 11 (1×3), Range 5 (1×3), Belegante 5 (1×3), Jankovic 3, Armanu 2, Dumitrescu 2, Cătinean. Antrenor: Zoran Mikes

FCC UAV Arad: Vitulova 19 (2×3), Easley 12, Voica-Nagy 9 (2×3), Mititelu 9 (1×3), Biszak 8, Murray 8, Ghiță 7 (1×3), Cucu. Antrenor: Miroslav Popov.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *