News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

"Boyhood" si "The Grand Budapest" sunt marii castigatori ai Globului de Aur "Boyhood" si "The Grand Budapest" sunt marii castigatori ai Globului de Aur
Please follow and like us:
Pin Share

Filmul „Boyhood”, care urmărește transformările prin care trece un adolescent de-a lungul a 12 ani de viață, a câștigat duminică, la Los Angeles, Globul de Aur pentru cel mai bun film (dramă), confirmându-și statutul de favorit al celei de-a 72-a ediții a Globurilor de Aur, în timp ce producția „The Grand Budapest Hotel” a fost câștigătorul surprinzător al categoriei rezervate celor mai bune comedii sau filme muzicale, reușind să se impună în fața marelui favorit, „Birdman”, conform unui material publicat de Reuters.

Globurile de Aur, primele premii importante ale sezonului ce va atinge punctul culminant odată cu decernarea Oscarurilor, au fost împărțite între actori, regizori și producții variate, nereușind să impună niciun favorit cert pentru Oscarurile ce vor fi decernate la 22 februarie.

Filmul ‘Boyhood’ a câștigat trei Globuri de Aur, printre care și premiul pentru cel mai bun film (dramă), premiu ce răsplătește călătoria cinematografică fără precedent de-a lungul a 12 ani reali din viața protagonistului, Ellar Coltrane, de când avea șase ani și până a ajuns la vârsta majoratului. Omul din spatele acestui proiect cinematografic cu buget restrâns, Richard Linklater, a câștigat premiul pentru regie, iar Patricia Arquette a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar feminin.

‘Birdman’, o satiră despre showbiz, în regia lui Alejandro Inarritu, care a primit cele mai numeroase nominalizări — 7 — la această ediție a Globurilor de Aur, s-a impus la categoriile cel mai bun scenariu și cel mai bun actor într-o comedie sau film muzical (Michael Keaton).

„Alejandro, nu este nicio persoană în această incintă care nu ar fi interesată să joace într-un nou film de-al tău”, i-a spus Michael Keaton regizorului Alejandro Inarritu în momentul primirii premiului.

Filmul ‘The Grand Budapest Hotel’, al regizorului Wes Anderson, a fost marea surpriză a serii, obținând premiul pentru cea mai bună comedie sau film muzical în detrimentul lui „Birdman”.

Drama ‘Selma’ a câștigat un Glob de Aur pentru cea mai bună melodie, în timp ce producția ‘The Imitation Game’ nu a câștigat niciun premiu.

Julianne Moore a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă, filmul „Still Alice”, despre un profesor universitar care se îmbolnăvește de Alzheimer, în timp ce Eddie Redmayne a obținut Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă cu portretul fizicianului Stephen Hawking în ‘The Theory of Everything’.

George Clooney a primit un premiu pentru întreaga carieră și s-a folosit de acest prilej pentru a remarca „ziua extraordinară” de la Paris în care milioane de oameni și liderii politici din întreaga lume au demonstrat „pentru a susține ideea că nu vom păși cu frică”. Celebrul actor american a purtat la reverul hainei o insignă cu mesajul ‘Je suis Charlie.’

Iată lista laureaților la principalele categorii ale celei de-a 72-a ediții a Galei Globurilor de Aur:

CINEMATOGRAFIE:

—Cel mai bun film dramă: ‘Boyhood’
—Cea mai bună comedie: ‘The Grand Budapest Hotel’
—Cel mai bun actor într-un film dramatic: Eddie Redmayne (‘The Theory of Everything’)
—Cel mai bun actor într-o comedie: Michael Keaton (‘Birdman’)
—Cea mai bună actriță într-un film dramatic: Julianne Moore (‘Still Alice’)
—Cea mai bună actriță într-o comedie: Amy Adams, (‘Big Eyes’)
—Cel mai bun actor în rol secundar: J.K. Simmons (‘Whiplash’)
—Cea mai bună actriță în rol secundar: Patricia Arquette (‘Boyhood’)
—Regie: Richard Linklater (‘Boyhood’)
—Cel mai bun film străin: ‘Leviathan’ (Rusia)
—Cel mai bun film de animație: ”How to Train your Dragon 2′

TELEVIZIUNE:

—Cel mai bun serial dramă: ‘The Affair’ (Showtime)
—Cel mai bun actor într-un serial dramă: Kevin Spacey, ‘House of Cards’
—Cea mai bună actriță într-un serial dramă: Ruth Wilson, ‘The Affair’
—Cel mai bun serial comedie: ‘Transparent’ (Amazon)
—Cel mai bun actor într-un serial comedie: Jeffrey Tambor, ‘Transparent’
—Cea mai bună actriță într-un serial comedie: Gina Rodriguez, ‘Jane the Virgin’
—Cea mai bună mini-serie sau film de televiziune: ‘Fargo’ (FX)
—Cel mai bun actor într-o mini-serie sau film de televiziune: Billy Bob Thornton, ‘Fargo’
—Cea mai bună actriță într-o mini-serie sau film de televiziune: Maggie Gyllenhaal, ‘The Honorable Woman’

Rezultatele celei de-a 72-a ediții a premiilor Globurile de Aur ar putea să ofere un important impuls filmelor ce vor intra în cursa pentru Oscar. (agerpres.ro)

 

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *