News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BRADUL, LEAC DE VREME RECE BRADUL, LEAC DE VREME RECE
Please follow and like us:
Pin Share

Recomandat în tratamentele naturiste datorită efectului intens pe care-l are în combaterea afecţiunilor respiratorii, bradul ajută şi în caz de reumatism. Citeşte în numărul de decembrie al revistei “Click! Sănătate” ce beneficii au remediile cu brad.

Ştiai că acest conifer care parfumează plăcut aerul în jurul său este folosit ca leac pentru multe boli, încă din vremuri străvechi, fiind amintit şi în Biblie? Proprietăţile antibiotice pe care le deţine bradul îl recomandă în fruntea listei cu remedii care combat infecţiile. Dacă ai nevoie de soluţii eficace pentru întărirea sistemului imunitar, poţi alege tot preparatele din brad: tinctura, siropul, ceaiul şi uleiul esenţial.

  • Calmează tusea seacă. Substanţele din muguri, ramuri şi răşina de brad protejează căile respiratorii, acţionând ca un balsam, ajutând la calmarea acceselor de tuse seacă ori iritantă. Pentru a reduce simptomele neplăcute ale răcelilor însoţite de tuse şi febră, prepară în casă un sirop din 1 kg de muguri de brad şi 2 litri de apă. Amestecă ingredientele şi lasă să fiarbă timp de un sfert de oră. După ce s-a răcit, adaugă 500 g de zahăr şi fierbe până dă în clocot. Filtrează conţinutul şi păstrează-l în sticle închise ermetic. Este un leac eficient în răceli rebele, având efect pozitiv şi în caz de pneumonii. Pentru copiii care au tuse iritantă şi febră, se recomandă zilnic câte 8-10 linguriţe din acest sirop.
  • Inhalaţia desfundă căile respiratorii. Uleiul esenţial din muguri de brad, care poate fi găsit la orice magazin cu produse naturiste, poate fi folosit la nevoie ca antibiotic puternic şi expectorant. Se obţin beneficii pentru sistemul pulmonar şi dacă se fac inhalaţii cu muguri verzi de brad. Într-un vas, peste o mână de muguri se toarnă o jumătate de litru de apă fiartă şi se ţine capul deasupra, acoperit cu un prosop, 10 minute. De asemenea, poţi pune în apă 10 – 15 picături de ulei esenţial de brad şi vei simţi cât de rapid ţi se desfundă căile respiratorii. Este un remediu care alungă răcelile şi activează circulaţia sangvină.
  • Tinctura combate infecţiile urinare. Preparat util în tratamentul infecţiilor, tinctura de brad are proprietăţi benefice în caz de infecţii şi inflamaţii urinare. Pentru a prepara tinctura în casă, ai nevoie de 15-20 de linguri de muguri mărunţiţi de brad, peste care se adaugă 2 linguri de răşină de brad şi 200 ml de alcool alimentar de 90 de grade. Se pune totul în recipiente de sticlă, închise etanş, şi se lasă să stea 2 săptămâni la loc ferit de căldură. După ce este filtrată, tinctura se trece în vase mici, opace. În zilele cu crize de tuse seacă, se ia câte o linguriţă de tinctură de 4 ori pe zi până dispar simptomele.
  • Cataplasmele, eficiente în reumatism. Temperaturile scăzute intensifică durerile reumatice. Din fericire, cataplasmele cu muguri de brad calmează acest simptom. Se opăresc 100 g de muguri de brad în apă fierbinte, se învelesc în comprese şi se pun pe locul care doare. Peste cataplasmă se aplică o pungă, apoi peste ea o bucată de material de bumbac,
  • pentru că acesta păstrează căldura. De preferat, să se ţină cataplasma pe zona cu probleme cel puţin o jumătate de oră.
  • Te confrunţi cu lipsa poftei de mâncare? Mugurii de brad stimulează digestia şi te vor ajuta să-ţi creşti apetitul, pentru ca sănătatea ta să nu aibă de suferit. În plus, consumaţi ca atare, aceştia dezinfectează gura şi împrospătează respiraţia. Pe nemâncate, se iau 5-6 muguri, mestecaţi bine.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *