News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BROCCOLI, O LEGUMA MIRACULOASA PENTRU BOLILE GRAVE BROCCOLI, O LEGUMA MIRACULOASA PENTRU BOLILE GRAVE
Please follow and like us:
Pin Share

Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic renumit pentru virtuţile sale medicinale extraordinare ! Nutriţioniştii europeni ne recomandă să includem frecvent leguma- minune în dieta noastră.

Concluziile cercetătorilor japonezi
Cercetările efectuate la Universitatea din Tsukuba din Japonia şi la alte instituţii prestigioase din lume clasează broccoli pe primul loc în categoria legumelor bogate în substanţe anticancerigene, cu efect preventiv în cataractă şi în bolile cardiovasculare. Studiile recente au scos la iveală şi alte beneficii oferite de consumul frecvent de broccoli asupra înmulţirii haotice a celulelor maligne. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, menționează în studiul : ”Broccoli, leguma miraculoasă”, că această conopidă verde conţine sulforafan, o substanţă care poate preveni boala ulceroasă şi cancerul de stomac.

Broccoli tratează diferite forme de cancer
Datorită substanțelor anticancerigene pe care le conține, broccoli este recomandat în tratamentul diferitelor forme de cancer: de esofag, laringe, colon, prostată şi de plâmâni. Substanţele active pe care le conţine : vitamine (mai ales A , B complex, U şi C- cu efecte antioxidante), fibre, proteine, minerale (foarte mult calciu- identic cu cel existent în lapte), glucide, lipide şi enzime, broccoli are efecte favorabile asupra oaselor, dinţilor şi ganglionilor limfatici.

Broccoli purifică sângele
Totodată, această legumă- panaceu purifică sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi metabolismul celular. Pentru păstrarea substanţelor active, broccoli trebuie pregătit cât mai simplu: sub formă de salată, de exemplu.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *