News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BROKERII IMOBILIARI: PRETURILE LA LOCUINTE VOR SCADEA, IAR CHIRIILE VOR CRESTE, IN URMA DARII IN PLATA BROKERII IMOBILIARI: PRETURILE LA LOCUINTE VOR SCADEA, IAR CHIRIILE VOR CRESTE, IN URMA DARII IN PLATA
Please follow and like us:
Pin Share

Aproximativ 40% din brokerii imobiliari sunt de părere că prețurile locuințelor vor scădea cu peste 20%  în cazul în care legea dării în plată va intra în vigoare, iar trei sferturi dintre aceștia preconizează creșteri cu 10-20% ale chiriilor, conform mediafax.ro.

„Peste 80% dintre cei intervievaţi consideră Legea Dării în Plată (în forma actuală, n.r.) un risc major pentru piaţa imobiliară din România. Astfel, 45% dintre respondenţi sunt de părere că vom asista la o prăbuşire a pieţei imobiliare, similară celei din perioada de criză economică, în vreme ce 37% se aşteaptă la o încetinire temporară a acesteia”, se arată în sondajul care a fost realizat în rândul a peste 400 de agenții imobiliare.

Printre datele prezentate de sondaj se mai numără și faptul că 64% dintre respondenți spun că o posibilă creștere la acordarea de credite ipotecare vor influența negativ piața imobiliară locală. De altfel, 41% dintre participanți apreciază că se vor simți schimbări în ceea ce privește prețurile imobilelor de locuit, cu scăderi de peste 20%, în timp ce o proporție egală a acestora cred că scăderile vor fi de doar 10%.

Cât despre chirii, în cazul în care legea dării în plată ar fi aprobată, circa 30% dintre cei chestionați au răspuns că vor exista majorări de 20% sau mai mult, în timp ce 45% se așteaptă la creșteri de doar 10%.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *