News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

„De la 1 iunie salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, urmând ca restul sumelor necesare pentru revenirea la nivelul salariilor din iunie 2010 să fie acordate în luna decembrie” a anunţat premierul Victor Ponta, întru-un briefing de presă susţinut la Palatul Victoria.

Primul-ministru Victor Ponta a declarat că a aprobat, în şedinţa de astăzi, mandatul viceprim-ministrului Florin Georgescu, ministrul Finanţelor Publice, de a semna în numele Guvernului României, Scrisoarea de Intenţie şi Memorandumul Tehnic de Înţelegere – al doilea Memorandum Suplimentar, aferent Acordului de tip preventiv încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat că a aprobat împuternicirea ministrului Finanţelor Publice de a semna cel de-al doilea Memorandum de înţelegere între Uniunea Europeană şi România, precum şi Programul de convergenţă, ediţia 2012 actualizată.

  În baza Scrisorii de Intenţie, Guvernul va aproba săptămâna viitoare, prin Ordonanţă de Urgenţă, acordarea unei creşteri de 8% pentru personalul bugetar, începând cu 1 iunie, urmând ca diferenţa să fie recuperată în luna decembrie.

Viceprim-ministrul, Florin Georgescu, Ministrul Finanţelor Publice, a menţionat că în luna decembrie 2012, toţi bugetarii afectaţi de reducerile salariale vor reveni la salariul nominal din luna iunie 2010. „Toţi bugetarii vor avea salariile refăcute, salariile nominale la nivelul din iunie 2012, în două tranşe, iunie şi decembrie 2012”, a declarat Florin Georgescu.

Totodată, vicepremierul a menţionat că anvelopa salarială nu va fi depăşită de reîntregirea salariilor bugetarilor, iar deficitul bugetar va creşte în limitele negociate cu Fondul Monetar Internaţional.

Anvelopa salarială nu se depăşeşte, avem siguranţa că ne încadrăm în angajamentele asumate cu finanţatorii internaţionali, de aceea am eşalonat astfel refacerea parţială a puterii de cumpărare. Acea anvelopă salarială sau totalul salariilor bugetarilor se va înscrie în prevederile asumate şi înscrise în documentele stabilite cu instituţiile internaţionale”, a arătat vicepremierul Florin Georgescu.  

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *